7 secrete pentru un cuplu fericit

By
0 0 0 No comments

De ce unele cupluri de înţeleg de minune? Oare vieţile lor sunt aşa de perfecte? Noi de ce nu putem însă să ne ridicăm la nivelul lor? Simplu – pentru că ei ştiu cum să gestioneze relaţia fără să se deterioreze în timp. Chiar dacă întâmpini, probabil, anumite probleme în relaţia ta, să ştii că drumul spre armonie şi înţelegere nu este unul foarte lung sau prea abrupt. Pentru a afla secretele unui cuplu fericit citeşte mai departe câteva strategii pe care ai putea să le aplici şi tu cu succes în cadrul relaţiei tale.

1. Îndrăgosteşte-te din nou. Orice decizie pe care o iei să fie din dragoste. Cu cât acţionezi ca şi cum ai fi îndrăgostită, cu atât te vei simţi de parcă ai fi cu adevărat.

2. Aminteşte-ţi de vremurile bune. Trateaza-ţi partenerul ca şi cum te-ai afla la începutul relaţiei. Fă o listă cu lucrurile pe care le făceaţi cu drag împreună şi adaugă noi activităţi interesante. Construieşte apoi şi un plan prin care aceste lucruri să devină realizabile.

3. Fă-l pe partenerul tău să se simtă iubit astfel încât când ţi se va destăinui să nu aibă impresia că e judecat sau atacat. Fă-i complimente dese, îmbrăţişează-l. Gesturile mici pun bazele unei relaţii de durată.

4. Nu lua decizii de una singură. Sunteţi o echipă, aşadar e bine să acţionaţi ca atare. Luaţi deciziile doar împreună, de comun accord, fie că e vorba de o chestiune importantă sau una nesemnificativă. Fii dispusă să faci un compromis atunci când e cazul.

5. Fii atentă la aspectul tău fizic. E foarte important să arăţi întotdeauna de parcă ai fi “scoasă din cutie”. Aşadar, chiar dacă eşti într-o relaţie de lungă durată, nu neglija modul cum arăţi.

6. Nu da vina pe el. Înlocuieşte-ţi obiceiul de a da vina şi de a-l critica cu soluţii şi cu un comportament tandru. Încercaţi să rezolvaţi problemele împreună – staţi aproape unul de altul, îmbrăţişaţi-vă sau atingeţi-vă părul reciproc. Când aţi râs pentru ultima dată împreună? Închiriaţi un film de comedie pentru a vă destinde.

7. Ia-ţi câte o zi liberă. Viaţa în doi poate fi foarte stresantă câteodată. Astfel, o idee bună e să conveniţi ca, la o anumită perioadă, să petreceţi fiecare câte o zi de unul singur. În acest sens veţi reuşi să alungaţi tensiunile dintre voi. Nu faceţi însă exces de această metodă. Şi, de asemenea, fii sigură să îţi anunţi partenerul atunci când pleci de acasă. Nu de alta, dar nu ai vrea să intre la bănuieli.

*foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *