Atributele unui costum din neopren de calitate

By
0 0 0 No comments

Atunci când practici o activitate sportivă, indiferent de natura acesteia, îmbrăcămintea corespunzătoare reprezintă unul dintre aspectele cele mai importante de care ar trebui să ții cont când te echipezi.

În cazul în care te numeri printre oamenii care iubesc sporturile nautice, în mod sigur cunoști importanța unui echipament adecvat, care să fie confortabil și să-ți asigure protecția necesară, în același timp.

Fie că ești pasionat de înot sau de alte activități acvatice, dacă te-ai hotărât să achiziționezi un costum de neopren, trebuie să știi după ce criterii să te ghidezi în procesul de selecție.

 

  • Prețul

 

În primul rând, prețul constituie unul dintre cele mai importante criterii de alegere ale acestei piese vestimentare. Nu trebuie să dai o căruță de bani pe un costum din neopren, dar nici nu e cazul să te zgârcești, cumpărând cel mai ieftin produs. Alege cel mai bun raport calitate-preț!

 

  • Confortul

 

Un costum bun asigură un grad ridicat de confort, care îți oferă libertatea de a te mișca în voie. Trebuie să ții cont de faptul că sportul presupune mișcări ample, că ai nevoie de flexibilitate și că acest atribut trebuie să-ți ofere posibilitatea de a te simți în largul tău, fiind ca o a doua piele.

 

  • Gradul de izolare termică

 

O altă caracteristică esențială vizează gradul de izolare termică al costumului din neopren. Acest factor depinde foarte mult și de grosimea costumului selectată în raport cu temperatura apei în care vei înota.

De altfel, un material mai gros îți va asigura un confort termic excelent, dar cu cât grosimea va fi mai mare, cu atât gradul de mobilitate se va reduce. Așadar, este bine să faci alegerea în funcție de preferințele, dar și de necesitățile tale. Ar trebui să ai în vedere următoarele zone ale corpului în ceea ce privește această caracteristică: trunchi, brațe, picioare. În general, costumul e mai gros în zona trunchiului, decât în zona membrelor. Este bine să iei în considerare faptul că grosimea unui costum de neopren se măsoară în milimetri și poate avea între 1,5 și 9 mm.

 

  • Temperatura apei

 

Este indicat să îți achiziționezi costumul din neopren în funcție de temperatura apei, astfel încât:  

  • Dacă temperatura apei are peste 29 grade C, optează pentru un costum din neopren cu o grosime de 2 mm.
  • În cazul unei temperaturi cuprinse între 21 și 29 de grade C, ar trebui să alegi un costum de 3 mm.
  • Dacă temperatura este cuprinsă între 15 și 21 de grade C, ai putea opta pentru un costum cu o grosime de 5 mm.
  • Dacă temperatura apei e de sub 15 grade C, e cazul să optezi pentru un costum cu grosimea de 6,5 mm.

Cu alte cuvinte, cu cât temperatura apei este mai rece, cu atât mai mult este important ca acest obiect vestimentar să fie mai gros.

În general, materialul din care este confecționat costumul își poate pierde din proprietăți la adâncimi mari, de aceea este atât de importantă grosimea.

 

  • Mărimea

 

Pentru a fi eficient, este necesar ca un costum confecționat din neopren să aibă o mărime corespunzătoare și să se potrivească cu forma corpului tău, astfel încât să nu fie nici prea larg din cauza faptului că nu îți va asigura izolarea de care ai nevoie, dar nici prea strâmt, deoarece îți va reduce mobilitatea și va deveni incomod.

Indicat ar fi să îl probezi, pentru că în felul acesta vei putea observa dacă este cel ideal și dacă îndeplinește toate criteriile importante pentru tine.

Echipamentul perfect se mulează pe tine, fără a face multe cute sau fără să atârne, arătând inestetic, și îți conferă multă flexibilitate.

 

  • Calitatea

 

Numai un costum de calitate îți poate oferi toate aceste caracteristici, așadar este bine să alegi un echipament care să le aibă pe toate.

Dacă îți dorești să găsești un costum din neopren pentru înot la cele mai accesibile prețuri, accesează site-ul Shopextrem.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *