Bugii rupți de damă, ideali pentru zilele cu soare

By
0 0 0 No comments

Moda blugilor rupți

Blugii rupți, denumiți în străinătate “distressed jeans” sau “ripped jeans” au prins amploare în ultimii ani și în România. La început au apărut cei cu mici tăieturi iar mai apoi au prins amploare blugii foarte rupți. Unele femei iubesc acest tip de blugi și abia așteaptă zilele cu soare pentru a-i purta. Alte femei nu îi suportă.

Cu toate acestea, blugii rupți sunt un obiect vestimentar pe care trebuie să îl ai în garderoba ta și fii sigură că există perechea ideală pentru tine, aceea care să îți caracterizeze stilul cel mai bine.

Cum porți blugii rupți?

Blugii rupți au devenit extrem de populari, însă multe femei nu știu să îi poarte cum trebuie. Fie că aleg modele care nu le avantajează, fie că se orientează spre culori nepotrivite sau tăieturi prea mari, multe dame nu reușesc să își pună corpul în evidență.

Pentru a arăta bine când porți blugi rupți trebuie să ai în vedere are este forma corpului tău și ce înălțime ai. Dacă ești o persoană slabă, blugii mai lălâi de tip boyfriend jeans, cu tăieturi mari, vor fi o alegere foarte bună. Persoanele mai plinuțe pot opta spre blugi mulați cu tăieturi mici care să expună un pic din piele sau pur și simplu să expună franjurile.

Femeile plinuțe nu ar trebui să poarte blugi cu tăieturi prea mari, mai ales dacă blugii sunt mulați. În această situație, pielea expusă va avea un aspect inestetic, lucru ce ar trebui evitat.

De asemenea, pentru a purta corect niște blugi rupți, alege să îi porți și în concordanță cu locul unde mergi și cu vremea de afară. Tăieturile mari pline de franjuri nu sunt potrivite decât pentru ieșirile cu prietenele nu pentru un eveniment important. Vremea extrem de rece nu este nici ea potrivită pentru blugi de acest tip.

Modele de blugi rupți

Există atât de multe modele de blugi rupți, fapt ce ne dă uneori bătăi de cap atunci când suntem în căutarea perechii ideale de blugi. În funcție de cum sunt realizați blugii rupți, aceștia pot fi mai puțin sau mai mult rupți.

Blugii rupți cu talie înaltă sunt extrem de căutați având în vedere că încă se poartă talia înaltă însă asigură-te că nu optezi spre o talie prea înaltă decât dacă te avantajează acest croi.

Blugii rupți evazați, cei rupți în stil boyfriend, blugii rupți trei sferturi sau cei rupți cu aplicații sunt doar câteva dintre modelele cele mai căutate de doamne și domnișoare.

Blugii rupți în genunchi

Anul 2016 a abundat în purtarea blugilor rupți în genunchi. Indiferent de ce zic unele persoane, blugii rupți vor fi mult timp de acum în colo la modă și vor reuși să fie pe gustul femeilor. Blugii rupți în genunchi, fie ei negri, bleo, gri sau bleomarin sunt niște alegeri potrivite pentru primăvara și vara lui 2017.

Se pot purta extrem de bine atât cu tocuri înalte, sandale, teneși, converși sau adidași, mai ales dacă aveți o pereche într-un model skinny.

Blugii foarte rupți: da sau nu?

Atunci când te decizi să porți o pereche de blugi foarte rupți trebuie să te asiguri că ținuta ta nu devina una vulgară. În acest sens, topul pe care îl porți ar trebui să nu expună la fel de multă piele precum o fac blugii, iar locul unde porți acești blugi să fie potrivit. Plimbările, ieșirile cu prietenele în oraș, sesiunile de shopping pot fi doar câteva din locurile unde poți purta blugii foarte rupți.
Domnișoarele înalte și slăbuțe pot purta blugii foarte rupți cu o amre lejeritate, pe când femeile mai plinuțe ar trebui să aibă grijă când se îmbracă cu un model de acest tip. Ar putea să se orienteze spre niște blugi rupți de tip boyfriend, care să nu le expună zonele picioarelor unde este prezentă celulita.

Blugii rupți între picioare

Cu siguranță că ați văzut cel puțin o pereche de blugi rupți între picioare. Probabil că nu sunt cei mai potriviți pentru o ținută office, de exemplu.

Blugii rupți cu franjuri

Ca să te întorci un pic în timp, alege blugii rupți cu franjuri. Aceștia vă vor oferi un aspect vesel și vă permit să aveți o ținută șic. Aspectul franjurat de-a lungul piciorului poate fi unul inestetic dacă este exagerat, însă franjurile în anumite zone vă pot pune picioarele într-o lumină favorabilă.

Ca să aveți o pereche originală de blugi, alegeți să purtați niște blugi rupți trei sferturi care sunt franjurați la bază. Dacă aceștia au lipite ici colo și niște aplicații colorate în contrast cu tonul blugilor, veți ieși cu siguranță în evidență.

Crează-ți singură blugii rupți

În momentul în care nu găsești perechea perfectă de blugi rupți în magazine sau o găsești dar prețurile piperate nu îți permit să o cumperi, există o soluție foarte simplă pentru tine: crearea de blugi rupți acasă!

Nu ai nevoie de multe ustensile! În primul rând, trebuie să faci rost de o pereche de blugi care să îți placă mult. Fie cumperi o pereche nouă la un preț rezonabil, fie cauți prin șifonier o pereche mai veche de blugi cărora le poți oferi o viață nouă.

Cum să îți faci blugi rupți cu răzătoarea, foarfecele sau lama

După ce ai blugii pregătiți, trebuie musai să îi îmbraci înainte de a-i tăia. Stabilește unde ai dori să ai tăieturile cu ajutorul unei bucăți de cretă albă sau cu ajutorul unor ace de siguranță. Mai apoi apucă-te de treabă!

Încearcă să întinzi bine blugii în zona unde vei tăia ca să vezi mai bine spațiul de lucru. Cu foarfecele, o lamă de ras și chiar cu șmirghelul sau o pilă poți începe să te joci. Începe să tai bucăți mici ca mai apoi să avansezi spre rupturile pe care le dorești. Franjurarea este opțională iar mărimea găurilor o poți face după bunul plac.

Pentru detaliile fine, te poți folosi și de o pensetă ca să franjurezi mai bine blugii. Procesul nu este unul greu. Trebuie să ai un pic de răbdare și la final vei avea perechea ideală de blugi rupți! La final, poți aplica petice colorate sau înălbitor pentru ca blugii tăi să fie cât mai originali. Nu uita ca din când în când să mai probezi blugii ca să vezi dacă arată ok în momentul purtării.

Stilul personal contează

Indiferent de blugii rupți pe care îi porți, important este să găsești acele modele care să îți evidențieze stilul personal. Chiar dacă o pereche de blugi are un aspect rock, vintage, flower power, un stil în anii ’90 sau ceva modern și trendy, contează să te simți tu în perechea de blugi pe care o alegi.

Culorile contează și ele la fel de mult iar cele deschise sunt potrivite pentru zilele cu soare când vrei să simți veselia primăverii și a verii. Dacă încă îți cauți stilul, încearcă să experimentezi cu mai multe tipuri de blugi rupți și vei vedea că în timp o să știi mai bine ce alegeri să faci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *