Ce beneficii îți poate aduce o liposucție abdominală?

By
0 0 0 No comments

Orice femeie își dorește să aibă un corp frumos modelat, care să atragă priviri admirative și care să îi ofere o mulțumire de sine lipsită de complexe fizice atunci când se privește în oglindă. De altfel, părerea pe care ne-o formăm despre propriul corp ne poate influența inclusiv comportamentul social, de aceea e necesar să avem încredere în noi înșine.

Depozitele de grăsime sunt inestetice și ne afectează în mod negativ imaginea de sine, iar, dacă apar în apropierea unui organ vital, pot cauza chiar anumite probleme de sănătate. De aceea, e foarte important, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere medical, să scăpăm, pe cât se poate, de grăsime.

Iar dacă ne referim la înfățișare, știm cât de greu este, uneori, să scăpăm de grăsimea acumulată în anumite zone ale corpului. De aceea, pentru a ne remodela abdomenul putem apela la una dintre cele mai populare intervenții estetice, și anume, liposucția abdominală.

Ce este liposucția abdominală?

Liposucția abdominală (denumită și lipoaspirație) este procedeul medical prin intermediul căruia se îndepărtează excesul de țesut adipos, remodelând astfel respectiva porțiune a corpului.

De ce să apelez la operația de liposucție?

Liposucția este potrivită pentru toți pacienții care au cu cel mult 7-10 kg în plus față de greutatea ideală.

Este o procedură potrivită pentru oamenii care suferă de supraponderabilitate, dar nu pentru cei care suferă de obezitate. E necesar să cunoști faptul că această intervenție nu înlocuiește un regim alimentar echilibrat și exercițiile fizice.

Beneficiile pe care acest procedeu medical le aduce cu sine sunt numeroase. Iată câteva exemple:

– îndepărtează adipozitățile în exces;

– are un timp de recuperare redus în comparație cu alte tehnici de remodelare corporală;

– permite o sculptare precisă a conturului corporal datorită tehnicilor moderne;

– conservă țesuturile din apropierea zonelor tratate;

– conferă fermitate;

– îmbunătățește aspectul fizic și implicit imaginea de sine;

– oferă rezultate optime și durabile în timp.

Tipuri de lipoaspirații

În chirurgia modernă, există mai multe tipuri de liposucții, dintre care le menționăm pe cele mai utilizate:

  1. Liposucția tumescentă. Este cel mai frecvent procedeu prin intermediul căruia se realizează incizii minore în piele, în zonele mai puțin vizibile, iar apoi o canulă de sticlă sau de ebonită (tub mic) este utilizată pentru a evacua grăsimea și fluidele. Înainte de operație se injectează în zona respectivă un amestec de apă sterilă, un anestezic – de pildă, xilina (cu scopul de ameliorare a durerii), și epinefrină (pentru reducerea sângerării).
  2. Liposucția Laser: Se introduce sub piele o canulă subțire cu un fascicul laser care va topi grăsimea din zonele cu probleme. Ulterior, aceasta se elimină prin procedura clasică. Datorită acestei tehnologii, atât efectul de contracție al pielii, cât și sângerarea sunt reduse.
  3. VaserLipo: În cazul acestui procedeu se introduce o canulă care funcționează cu ultrasunete; acestea distrug țesutul adipos, iar în felul acesta grăsimea se aspiră mult mai ușor.
  4. PowerLipo: Prin intermediul unui tub mic, care vibrează, se înlătură țesuturile adipoase. Procedeul este mult mai facil și mai puțin dureros și prezintă un grad de accesibilitate mare în zonele mai sensibile: brațe, genunchi, glezne ș.a.m.d.

Cât costă o liposucție?

În general, prețul unei operații de liposucție variază de la caz la caz, în funcție de tipul procedurii, dar și de zonele corporale în care se dorește realizarea intervenției.

Un alt factor care determină costurile unei liposucții vizează și tipul de anestezie utilizat (locală sau generală).

Dr. Panțuru Andrei este unul dintre cei mai buni specialiști din care te pot ajuta să îți remodelezi corpul și să îți recapeți încrederea în tine. Pentru a afla mai multe informații despre acest tip de intervenție și pentru a-ți face o programare, accesează site-ul drpanturu.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *