Ce este detartrajul şi ce avantaje prezintă?

By on September 12, 2018
0 0 0 No comments

Un medic stomatolog bun va recomandă pacienţilor un detartraj dentar cel puţin de două sau trei ori pe an, dacă nu mai des, în funcţie de cât de repede apare placă bacteriană şi depunerile pe fiecare dinte. Acumulările excesive de tartru şi placă bacteriană pot distruge în timp dinţii, smalţul are de suferit, la fel şi sănătatea noastră orală.

Printr-un simplu detartraj dentar putem avea dinţi mai albi, sănătoşi, putem scăpa de bacterii şi de tartrul care poate afecta chiar şi gingiile. În momentul în care stomatologul realizează detartrajul dinţilor acesta elimina placa bacteriană şi depunerile de tartru acumulate în timp cu ajutorul unor metode simple, neinvazive.

La finalul şedinţelor, dinţii sunt mai sănătoşi, culoarea e uniformă, iar suprafața este mai netedă. Detartrajul profesional nu distruge smalţul, e singurul recomandat, cel făcut acasă prin n tehnici nu dă rezultate.

Beneficiile unui detartraj cu ultrasunete profesional

Curăţarea zilnică a dinţilor este completată de detartrajul dinţilor efectuat în clinici stomatologice moderne. Ce avantaje poate avea un detartraj profesional?

În primul rând dispar petele neplăcute de pe dinţi, culoarea revine la cea naturală, poţi zâmbi fără să mai ţii mâna la gură.

În al doilea rând afecţiunile gingivale sunt reduse, nu mai apar atât de des şi nu se cronicizează, dacă ele există, se tratează mai uşor. Se elimină şi bacteriile din spaţiile inaccesibile şi respiraţia devine dintr-odată mai proaspătă.

În al treilea rând efectele mâncărurilor asupra dinţilor sunt reduse, nu mai e un atac atât de puternic, placă bacteriană nu este stimulată şi ajutată să facă rău. Cel mai modern şi mai popular tip de detartraj modern e detartrajul cu ultrasunete.

Tehnica numită air flow masează gingiile, se reduce disconfortul, procedura e rapidă şi nedureroasă, detartrajul cu ultrasunete e profesional şi are efecte imediate, vizibile. Acest tip de detartraj are un preţ bun în clinicile stomatologice, se poate efectua ori de câte ori doreşte pacientul, structura dintelui nu e afectată, smalţul nu are de suferit.

Ofertele de preţ din clinici îl fac foarte accesibil, e recomandat să se facă o dată la şase luni, indiferent de vârstă şi de grosimea stratului de tartru sau de consistenta plăcii bacteriene. Prin tehnica modernă air flow jetul de aer e completat de apă şi particule de bicarbonat de sodiu care sunt proiectate pe suprafaţa dintelui şi lustruiesc impurităţile rămase de la detartraj.

La final se fluorizează dinţii şi se întăreşte suprafaţa dentară printr-un procedeu simplu de aplicare a fluorului. Ultrasunetele elimină depozitele de tartru subgingival, inflamaţiile şi sângerările sunt reduse, vibraţiile sunt sigure pentru dantură.

Detartraj cu ultrasunete şi periaj corect, la preţuri bune

Clinica Trident are în oferta curentă şi acest tip de intervenţie minim invazivă, întreaga procedura să aibă grijă de dinţii pacientilor.

Toate intervenţiile au garanţie, se poate face şi periaj profesional pentru adulţi sau copii, preţurile sunt pentru toate buzunarele, pornind de la 280 ron, pentru detartraj periodic până la 350 ron pentru profilaxie adult.

La copii, preţurile pornesc de la 160 ron pentru detartraj sumar. Linia de sterilizare modernă, laboratorul de tehnica medicală adus la standarde excelente şi amprentarea digitală, iată alte servicii oferite de o clinică cu experienţă pe piaţă.

Explicaţiile oferite de medicii cu experienţă sunt suficient de clare la fiecare intervenţie, lucru ce simplifică înţelegerea întregului proces implicat de detartraj sau de alte operaţii dentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *