Ce face, de fapt, un mixer audio?

By
0 0 0 No comments

Un mixer de sunet, sau o consolă de mixare, sau o placă de mixare se referă, de fapt, la același lucru: un dispozitiv care îți permite să echilibrezi, să poziționezi, să efectuezi și să egalezi diferite canale audio într-o „imagine” sonoră bună, pe care o numim o „mix”. Poți adăuga efecte la unele canale, poți poziționa instrumentele într-o locație anume în câmpul stereo, concentrezi canalele spre treapta de viteză care generează un efect interesant și “sculptezi” sunetul fiecărui canal cu un egalizator dedicat, în care poți schimba basul , sunetele înalte și medii în așa fel încât întreaga melodie să se cristalizeze într-o operă de artă. Îți poți îmbunătăți dramatic creațiile muzicale realizate din mai multe piese dacă înveți să mixezi.

Există, în principiu, trei tipuri de mixere audio de bază: mixere analogice, mixere digitale și mai există o nouă „specie” de mixere analogice care au interfețe USB și Firewire adăugate.

Un mixer analogic este alcătuit din căi de semnal analogice și nu convertește datele audio în date digitale.

Un mixer digital acceptă atât surse digitale, cât și analogice. Convertește formele de undă analogice în date digitale de îndată ce intră în mixer și are, de obicei, efecte și care pot afecta datele digitale înainte de a transforma datele înapoi în forme de undă analogice pe canalul de ieșire.

Cele mai noi mixere analogice au interfețe USB sau Firewire adăugate. Acestea au, de obicei, căi de semnal analogic în întregime pe placă și pot fi folosite pentru ieșirea analogică. Cu toate acestea, piesele individuale și cele masterizate pot fi de asemenea convertite în format digital pentru a avea posibilitatea de a face modificări prin intermediul calculatorului. (Trebuie să verifici specificațiile pentru a vedea exact ce compatibilitatea cu sistemul tău. Este posibil să fie diferit, în funcție de mixer).

Care este “Cel mai bun”? Răspunsul pe scurt este enervant: Ca întotdeauna, depinde. Depinde foarte mult de necesitățile tale.

Poți folosi oricând un mixer cu o interfață audio. Dacă dispozitivul pe care îl folosești dispune de suficiente canale, poți ruta și backend-ul, adică ieșirile interfeței audio pe placă. Acest lucru se face prin intermediul EQ-urilor, putând modifica și șlefui sunetul în format analogic. Acest lucru îți permite să separi vocile, tobele și basul, astfel încât să poți utiliza un fader hardware adevărat pe care să îl ai la dispoziție oricând atunci când mixezi. Aceasta este abordarea clasică a mixajului și a fost folosită încă din anii ’60. Dacă ai o interfață audio de 8×8, poți avea 8 canale separate la bord. Un mixer de studio avansat ar putea avea și 24 de canale de streaming de pe computer. Cu un mixer, câștigi flexibilitate, ușurința de a șlefui părți bine determinate ale sunetului și, pentru mulți dintre noi, este mai distractiv să ai fadere reale și să nu te uiți mereu în ecranul computerului.

SoundStil îți oferă mixere audio de cea mai bună calitate

De fapt, SoundStil îți pune la dispoziție o gamă variată de echipamente audio profesionale la prețuri avantajoase! Indiferent care sunt necesitățile tale, dacă ești începător sau dacă dorești să îți îmbunătățești logistica de sunet de care dispui, la SoundStil vei găsi cele mai bune echipamente audio la prețuri avantajoase! Descoperă oferta SoundStil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *