Ce să alegi pentru copilul tău: antemergător sau premergător?

By on September 8, 2018
0 0 0 No comments

Primii pași ai copilului sunt, fără doar și poate, (încă) un motiv de bucurie pentru părinți. În cele din urmă, ce poate fi mai frumos decât să vezi cum micuțul tău crește și se dezvoltă sănătos? Totodată, însă, această nouă îndeletnicire vine, de obicei, la pachet cu o sumedenie de mici accidente și vânătăi, așadar pentru părinți și toți cei apropiați copilului aduce și o serie de griji.

Bunicii, spre exemplu, care nici pe departe nu ne-au crescut cu atât de multe lucrușoare menite să le ușureze „munca” de părinți, poate nu mai sunt în forma necesară pentru a-l feri pe nepoțel de toate căzăturile și loviturile la care este expus de îndată ce dă să pășească. Sau, mai mult decât atât, poate condiția fizică nu le permite să stea mereu aplecați, astfel încât să-l ajute pe micuț să-și exerseze pașii. Nici noi, pe de altă parte, nu ne simțim în stare să facem mereu acest lucru. În cele din urmă, să fii părinte nu e deloc ușor, nu-i așa?

De aceea, poate că te vei gândi, atunci când copilul tău este pregătit să învețe să meargă, să achiziționezi un antemergător. Eu, cel puțin, așa am procedat și, sincer, am fost foarte mulțumiți de utilitatea unui astfel de produs.

Dar, pentru că în căutările pe care le vei face te vei lovi, invariabil, și de premergătoare, m-am gândit să te ajut cu câteva explicații despre fiecare în parte, pentru că în niciun caz nu sunt unul și același lucru și pentru că știu cât de mult te-ar putea ajuta astfel de informații care – în scurtele momente libere de care te vei bucura în primii ani de viață a micuțului – vor face diferența.

Așadar, iată ce este antemergătorul și ce este premergătorul!

Antemergătorul, dispozitivul „de împins”

Ca să îți poți forma o imagine cât mai clară doar din descriere, un antemergător pentru copii este acel obiect util la învățarea primilor pași prin împingere. Așadar, dacă pe „față” este echipat cu tot felul de jucărioare colorate, care scot diferite zgomote sau sunete de tip cântecele, în „spate” nu este prevăzut cu nimic altceva în afară de mânerul de care va trebui împins.

Practic, copilul se va plimba cu el exact așa cum noi ne plimbăm cu căruciorul de cumpărături prin hypermarket. Ba chiar există și antemergător de bebe în formă de cărucior pentru cumpărături.

Atunci când vrei să achiziționezi un astfel de produs, este bine să iei în calcul posibilitatea ajustării înălțimii lui, greutatea (atât a dispozitivului în sine, cât și greutatea pe care o suportă), prețul antemergătorului și, nu în ultimul rând, funcția de pliere a acestuia.

Premergătorul – ceva mai protector, dar și mai mare ca dimensiuni

Spre deosebire de antemergător, premergătorul este acel dispozitiv ceva mai mare din punct de vedere al dimensiunilor, în care copilul intră ca într-un leagăn. De jur împrejurul său, micuțul va avea tot felul de jucărioare și butoane colorate, care să-l distreze, iar în mijloc va sta el, în piciorușe, astfel încât să pășească fără să existe riscul să se răstoarne, să cadă sau să se lovească de ceva.

Pentru noi, cel mai bine a funcționat antemergătorul – aveam impresia că din premergător bebe doar țopăia, fără să realizeze neapărat că pășește. Astfel, am optat pentru un antemergător de copii care să poată fi depozitat cu ușurință și care să nu ocupe foarte mult spațiu.

Sper ca informațiile de mai sus să îți fie de folos, iar procesul de trecere de la mersul de-a bușilea la cel pe două piciorușe să aibă loc cât mai ușor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *