Ce trebuie să îți întrebi medicul estetician în legătură cu operația de liposucție

By
0 0 0 No comments

Vara este deja aici și toți cei care iubesc soarele se pregătesc de concediul la mare, unde se pot într-un final relaxa și uita de grijile de la birou sau de acasă.

Care este una dintre cele mai mari temeri ale femeilor (și nu numai) privind sejurul la litoral?

Exact: să aibă forma ideală pentru a fi sexy în costumul de baie.

Poate că este o formă de îmblânzire a ego-ului, poate că pur și simplu femeile se simt vulnerabile când stau la plajă și vor să se știe asigurate din acest punct de vedere. Indiferent de motiv, este un drept al doamnelor și domnișoarelor să aibă forma fizică de invidiat pentru sezonul cald.

De aceea, acest articol va trata tema operației de liposucție, privită în general ca una dintre cele mai rapide și sigure forme de a scăpa de grăsimea nedorită din locurile de pe corp de pe care nu dorește să dispară.

Ce trebuie să știți, însă, înainte de a recurge la o operație de liposucție?

Este operația de liposucție o tehnică miraculoasă?

Evident: nu!

Operația de liposucție, sau lipoaspirația, așa cum mai este ea cunoscută în jargonul medical, este o intervenție chirurgicală de ordin estetic, care are la bază un obiectiv foarte clar: eliminarea grăsimii.

Desigur, nu există o singură tehnică prin care lipoaspirația poate fi pusă în practică, așa cum precizează pe site-ul său, DrPanturu.ro, un medic estetician cunoscut din București, dr. Radu Andrei Panțuru.

La o primă privire pe site-ul său, de exemplu, putem observa următoarele tipuri de lipoaspirație:

  • Lipoaspirația tumescentă: bazată pe o combinație între apă sterilă, anestezic și epinefrină, care emulsifică grăsimea ce este ulterior evacuată prin niște tuburi mici, minimizând pierderea de sânge și tumefierea
  • Liposucția cu laser: bazată pe topirea grăsimii cu ajutorul unui fascicul de laser precis, urmând ca această să fie evacuată prin liposucție clasică
  • Liposucția cu ultrasunete: bazată pe dislocarea, emulsifierea și evacuarea grăsimii prin intermediul ultrasunetelor emise de un tub mic (canulă)
  • Liposucția prin vibrații: care se bazează pe aceste vibrații pentru a elimina mai ușor grăsimea din zone sensibile precum brațele sau gleznele

Ce trebuie să îți întrebi medicul în legătură cu operația de liposucție?

Desigur, la modul teoretic, acestea sunt tipurile de lipoaspirații pentru care puteți opta, după consultul cu medicul estetician.

Cu toate acestea, însă, înainte de a merge mai departe cu operația de liposucție, îți poți întreba medicul estetician, fie că e vorba de dr. Panțuru, sau de alt medic din București, câteva detalii precum:

  • Cum trebuie să mă pregătesc pentru operația de liposucție?
  • Ce tip de liposucție este cel mai potrivit pentru tine?
  • Care sunt recomandările pentru perioada de recuperare?
  • Rezultatele operației de liposucție sunt permanente?
  • Cât costă o liposucție?

Înarmată cu aceste minim 5 întrebări, precum și celelalte multe pe care le ai, probabil, deja în minte, ar trebui să ai o viziune completă legată de această intervenție chirurgicală estetică și despre rezultatele ei.

Programează o primă consultație!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *