Ce trebuie să știi despre fațetele dentare

By
0 0 0 No comments

Aspectul estetic are o mare influență asupra stimei de sine, inclusiv când vine vorba de zâmbete! Studiile arată că aproximativ 90% dintre pacienții clinicilor stomatologice au declarat că, deseori, se simt jenați să zâmbească liber din cauza anumitor probleme date de culoarea sau forma dinților.

De aceea, în ultimii ani, interesul pentru tratamentele de estetică dentară se află într-o continuă creștere. Iar unul dintre cele mai eficiente astfel de tratamente – care asigură un zâmbet frumos și dinți albi, perfect aliniați – constă în aplicarea unor fațete dentare pe dinții naturali.

Ce beneficii oferă fațetele dentare?

În primul rând, este foarte important de precizat că fațetele dentare sunt cea mai bună soluție pentru obținerea unor rezultate pe termen lung, deoarece pot rezista foarte bine chiar și peste un deceniu, în condițiile în care igiena orală este respectată corespunzător.

În plus, unul dintre cele mai mari avantaje pe care le oferă acest tip de tratament constă în obținerea ultra-rapidă a rezultatelor dorite. Practic, fațetele dentare nu necesită mai mult de două vizite la stomatolog.

Lucruri importante de știut despre fațetele dentare

 

  • Procedura este minim invazivă sau nu necesită chiar deloc șlefuirea dinților

 

În anumite cazuri, aplicarea fațetelor dentare presupune șlefuirea ușoară a dinților, însă foarte puțin, dar există și fațete pentru care nici nu este necesară această pregătire. De aceea, procedura de aplicare a fațetelor dentare este considerată minim invazivă.

 

  • Fațetele dentare nu necesită perioadă de recuperare

 

Aplicarea fațetelor dentare este un procedeu simplu, care odată încheiat, nu îți impune niciun fel de restricții, așadar nici nu necesită o perioadă de recuperare, la fel ca alte tratamente.

 

  • Fațetele sunt rezistente la colorarea produsă de alimente

 

Dacă dinții naturali pot fi pătați de anumite alimente precum cafeaua, de exemplu, fațetele dentare se vor păstra mereu albe și strălucitoare, fără să aibă nevoie de altceva în afară de periajul obișnuit.

 

  • Sunt 100% personalizate în funcție de fizionomia și dorințele pacientului

 

Fațetele sunt concepute astfel încât să se potrivească perfect pe fiecare dinte în parte, astfel încât noul tău zâmbet să fie perfect din punct de vedere al culorii, alinierii, spațierii ș.a.m.d.

 

  • Sunt 100% insesizabile

 

Fațetele dentare arată ca niște foițe subțirele care îmbracă perfect dinții naturali, astfel încât nici nu sunt sesizate cu ochiul liber.

 

  • Nu compromit sănătatea dinților

 

Ba dimpotrivă, fațetele întăresc dinții și le protejează suprafața, ajutând în special în cazul în care smalțul este subțire și conferă sensibilitate la anumiți stimuli externi, cum sunt alimentele și băuturile prea calde sau prea reci.

Cât costă o fațetă dentară?

De asemenea, cu siguranță printre lucrurile care te interesează cu privire la acest tip de tratament se numără și prețul unei fațete dentare. Ei bine, este important să știi că prețurile variază în funcție de o serie de factori precum tipul fațetelor alese, materialul din care acestea sunt realizate ș.a.m.d. Totuși, ca să îți faci o părere, află că prețul unei fațete dentare poate pleca de la aproximativ 2.000 lei și poate ajunge până la 1.000 euro.

Nu uita, însă, că prețul este mai puțin important decât calitatea produselor și a lucrării care îți vor reda zâmbetul, așa că încredințează-l celor mai buni specialiști. Apelează la una dintre clinicile stomatologice Dent Estet, din București, și asigură-te că sănătatea ta orală se află pe mâini bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *