Cerceii din argint – accesoriu indispensabil în cazul unor ținute vestimentare

By
0 0 0 No comments

De-a lungul timpului, bijuteriile erau purtate de către oameni deoarece exista credința conform căreia acestea îndeplineau atât o funcție estetică, cât și una profilactică – cu rol de prevenție a bolilor, dar și de protecție împotriva spiritelor malefice.

Printre cele mai utilizate podoabe se numără și cerceii – considerați în multe culturi un semn distinctiv al apartenenței și identității la un anumit grup.

Atestările arheologice arată că, în antichitate, cerceii erau considerați a fi cele mai populare bijuterii – de pildă, în anul 2500 î.Hr., urechile femeilor sumeriene erau împodobite cu cercei confecționați din aur ce aveau formă de semilună.

De altfel, în anumite contexte culturale, aceștia indicau statutul social și chiar civil al persoanei care îi purta. Industria bijuteriilor a făcut progrese mari în ceea ce privește evoluția acestor accesorii, astfel încât, în ziua de azi, se găsesc modele variate pentru toate gusturile și care se potrivesc oricărui stil vestimentar.

Scurtă incursiune în istorie a cerceilor din argint

În Mongolia, s-a făcut o descoperire recentă, efectuată de către arheologi, astfel că a fost găsită cea mai veche perechi de cercei din lume, care datează de peste 7500 de ani.

O altă atestare arheologică a purtării acestor podoabe s-a realizat în Persepolis, Persia – există anumite desene care înfățișează soldați care purtau aceste bijuterii.

O altă referință vizează mormântului lui Tutankhamun și se pare că cerceii puteau fi găsiți și în urechile copiilor, nu doar la adulți.

În anul 1000 î.Hr se remarcă apariția cerceilor din argint și bronz care erau purtați de către femeile din Asia Mică. De asemenea, femeile din anumite zone (precum Creta și Cipru) aveau urechile împodobite cu cercei din fire de aur împletite.

În Egiptul antic, aceste obiecte care aveau forma unor tuburi de aur înfipte în pavilioanele urechilor și erau purtate deopotrivă, atât de către femei, cât și de către bărbați.

În India exista un ritual religios cunoscut sub denumirea de Kharnavedha în timpul căruia copiilor li se făceau găuri în ureche cu scopul de li se atârna cercei.

În spațiul european, aceste bijuterii au început să fie la modă în anii 1590 în rândul doamnelor de la curte care aveau urechile împodobite cu cercei sub formă de inele sau toarte de aur, incrustați cu pietre prețioase sau chiar cu perle.

Cerceii din argint pun accentul pe feminitate

Așa cum am menționat mai sus, încă din perioada antichității, cerceii au fost printre cele mai populare podoabe care subliniază feminitatea.

Cerceii din argint reprezintă un accesoriu indispensabil pentru anumite ținute vestimentare, de aceea modelul ales este esențial.

De multe ori, femeile își doresc să se simtă frumoase, să atragă priviri admirative și desigur – cel mai important – să le placă persoana pe care o privesc în oglindă.

De aceea, în cadrul anumitor evenimente speciale din viața lor cum ar fi aniversările, nunțile, botezurile ș.a.m.d., contează atât îmbrăcămintea, cât și accesoriile care o însoțesc.

Ariki Bijoux este un magazin online care are o colecție variată de modele de cercei din argint cu pietre, la prețuri accesibile pentru toate buzunarele. Vizitează site-ul ariki.ro pentru a alege cea mai frumoasă pereche de cercei potrivită stilului tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *