Costume de baie de damă din două piese pentru fiecare tip de corp: un ghid complet

By
0 0 0 No comments

Ce costum de baie să alegi

Când vine vorba de mersul la plajă pe timp de vară, în vacanțe sau pur și simplu de o sesiune relaxanta la spa sau la piscină, trebuie să te asiguri că alegi cel mai bun costum de baie care să te avantajeze. Cele mai populare costume de baie sunt costumele de baie de damă din două piese, ele fiind extrem de potrivite pentru a avea parte de un bronz complet sau de a-ți evidenția mai bine corpul.

Cu toate acestea, nu orice costum de baie din două piese te poate avantaja așa de mult. Degeaba ai un costum de baie foarte frumos dacă acesta nu reușește să îți pună în valoare formele corpului sau să ascundă anumite imperfecțiuni.

Ca să îți vină mai ușor să alegi un costum de baie din două piese, am pregătit pentru tine un ghid complet cu ajutorul căruia vei alege costumul de baie ideal pentru forma corpului tău, dar și pentru alte situații.

Bust mic: costum de baie cu push up

Dacă ai bustul mic și acest lucru te și deranjează, poți face un artificiu foarte simplu atunci când mergi la plajă: alege un costum de baie din două piese cu push up! Efectul de push up te va ajuta să îți evidențiezi mai bine bustul, spre deosebire de alte sutiene care nu ar face decât să îți aplatizeze mai mult pieptul.

În cazul în care un costum cu push up și bureți nu te ajută din cauza unui bust foarte plat, poți să te orientezi spre diversele sutiene cu volănașe, aplicații și printuri ce au rolul de a oferi volum zonei cu pricina. Nu te teme să porți un sutien cât mai colorat și cu multe volane pentru că vei avea de pierdut. Vara este făcută pentru costumele de baie colorate iar culorile vioaie nu vor face decât să te avantajeze.

Bust mare: ai nevoie de susținere

Un bust mic poate fi o problemă pentru o femeie, dar și un bust prea mare poate să fie incomod în multe situații. Mersul la plajă poate fi una dintre situațiile în care un bust mult prea mare te poate face să nu te simți în largul tău din mai multe motive.

Elimină grija unui bust prea mare prin purtarea unui costum de baie din două piese cu susținere. Sutienul trebuie să fie musai unul realizat din materiale mai grosuțe, cu întărituri, rolul lui fiind cel de susținere. Ca să poți sta liniștită atunci când înoți sau practici un sport pe plajă, sutienul cu întăritură la bază va fi aliatul tău. Nu uita să te orientezi spre sutienele care au bretele mai late, ele fiind la fel de importante pentru susținerea bustului.

Un corp prea plat: apelează la volume

Ziceam că bustul poate fi pus în evidență cu ajutorul volumelor, dar ce te faci când tot corpul tău are un aspect mai plat? Apelezi tot la volume, desigur! Costumele de baie din două piese cu volane sau încrețituri te vor face să pari mai ofertantă în extremitățile corpului și îți vor da mai multă încredere. Nu este o rușine să ai un corp mai plat, dar poți să te ajuți purtând un costum de baie potrivit.

Dacă ești un pic mai îndrăzneață, poți apela la costumele de baie al căror slip este mai decupat la spate sau un model care să nu îți acopere fundul în întregime. Prin porțiunea decupată a slipului vei crea efectul de posterior mai plin și vei vedea o diferență față de alte costume de baie.

Culorile aprinse și vioaie sunt și ele aliatele tale în momentele când ai un corp mai plat. Prin purtarea unor culori aprinse vei distrage atenția de la formele plate ale corpului tău.

Posterior mult prea mare: evită decupajele

Posteriorul mult prea mare poate reprezenta pentru unele femei un atu, însă bunul simț atunci când mergi la plajă ar trebui să intervină și să realizezi că nu orice costum de baie te va avantaja. Ca să nu pari vulgară atunci când ai un posterior mai mare, ar fi bine să nu te orientezi spre slip de tip brazilian, tanga sau alte modele mult prea decupate.

Un costum de baie din două piese cu un slip normal este alegerea ideală. Poți realiza o balanță a corpului tău prin purtarea unui sutien cu efect de volum și nu uita să eviți slipurile cu printuri, volane sau în culori mult prea țipătoare. Alegerea unui costum de baie în tonuri mai pale te va avantaja și te va face să ai un aspect plăcut.

În cazul în care nu găsești un costum de baie din două piese care să îți placă, te poți orienta spre costumele dintr-o singură piesă. Și ele vor reuși să îți mascheze bine posteriorul.

Un abdomen prea scurt

Regiunea abdomenului poate fi mai scurtă la unele femei fapt pentru care vei vedea că unele costume de baie par să îți scurteze din lungimea corpului. Un prim secret pentru a oferi un efect de elongație abdomenului tău îl reprezintă purtarea unui slip care să fie mai scurt în partea din față. Vei vedea imediat cum trunchiul tău capătă o oarecare lungime.

Cât despre sutien, poți alege unul fără bretele, astfel umerii tăi fiind mai bine evidențiați și trunchiul părând instant mult mai lung.

Picioare scurte: decupaje, decupaje, multe decupaje

Multe femei se plâng că picioarele lor sunt prea scurte iar mersul la plajă le va face să fie mai mult conștiente de acest lucru. Fii șmecheră și poartă un costum de baie care să le ofere picioarelor tale un plus de alungire.

Indiferent sutienul unui costum de baie din două piese, slipul ar trebui să pună accent pe decupaje. Astfel, un slip decupat mult în părți, te va ajuta să capeți niște picioare lungi. Picioarele tale pot fi evidențiate mai bine de un sclip decupat care este de o înălțime mai mare, comparativ cu un slip foarte scurt. Dacă îndrăznești, acesta este momentul când un slip tanga te va ajuta în alungirea picioarelor!

Puple mai plinuțe

Când zona de sus a pulpelor tale este mai pufoasă, ai putea să porți un slip în stil boxer sau fustiță. Acoperirea zonei nu este un lucru rău, ajutându-te mult în a căpăta un aspect mai plăcut al corpului tău atunci când mergi la plajă. Aceste slipuri pot fi potrivite și pentru momentele când nu ai avut timp să te epilezi bine, mascând zonele intime foarte bine.

Burtica și colăceii

Multe femei se vor plânge de faptul că au câteva kilograme în plus în zona burții, lucru ce le face să nu dorească să meargă la plajă întrucât le este rușine de corpul lor. Nu este nimic rușinos la corpul unei femei, dar ne putem orienta spre a ni-l pune în evidență așa cum ar trebui.

Pentru a acoperi colăceii din zona burții și nu numai, putem purta un costum de baie din două piese format dintr-un slip și un maieu un pic mulat pe corp. Nu te gândi că acest look nu este flatant! Alege un maieu care să îți evidențieze bine bustul și vei vedea cât de admirată vei fi.

De asemenea, un costum de baie mai plinuț ca acesta te poate feri în momentele când pielea ta este sensibilă la soare sau când razele soarelui sunt mult mai puternice. Cu toate că veți folosi crema cu protecție solară, nu uitați să vă adaptați și costumul de baie în funcție de cât de puternic este soarele. Un corp sănătos este întotdeauna un corp protejat și pus în evidență la adevărata lui valoare!

Bună, eu sunt Simona, o visătoare născută şi crescută la malul Mării Negre. Blogging-ul și scrisul sunt o pasiune și o muncă de care mă ocup cu mare drag. În timpul liber îmi place să desenez, să citesc, să fac poze, să mă uit la filme, seriale și anime, să fiu inspirată de toate lucrurile pe care natura le are de oferit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *