Cum alegem un rimel bun

By
0 0 0 No comments

Rimelul este unul din produsele de machiaj nelipsit de pe masuta de toaleta ori din poseta oricarei femei. Insa stim oare cu adevarat sa alegem un rimel? In ultima vreme toate colectiile de farduri prezinta numeroase rimeluri, fiecare avand proprietati diferite.

Principala caracteristica a unui rimel, care ii confera proprietatile diferite asupra genelor, este periuta aplicatoare. In functie de forma sa pot fi rimeluri ce accentueaza forma genelor, rimeluri ce confera volum si care lungesc. O alta caracteristica a unui mascara este culoarea sa. Din ce in ce mai mult in machiaj se poarta culori indraznete pentru gene. Nu lipsesc grena, mov sau turcoaz. Asadar nu fiti timide, si asortati culoarea rimelului cu cea a fardului de ochi folosit. Atentie insa, ca in orice alta directie a machiajului, excesul este daunator efectului total, asa ca nu exagerati in generozitatea cu care aplicati rimelul pe gene.

Aparute de ceva vreme in peisajul cosmeticelor, rimelurile waterproof sunt o adevarata binecuvantare in zilele ploiase in care am plecat fara umbrela de acasa. Insa nu va incredeti in eticheta suta la suta. In nici un caz nu vor rezista unei bai in apa sarata a marii sau unei reprize de aerobic prelungite. Asa ca cel mai bine este ca atunci cand facem sport sau mergem la plaja sa lasam fata neatinsa de farduri. Pe langa faptul ca nu este sanatos sa te expui la soare sau sa faci sport fardata, previi si efectul inestetic al unui rimel intins sub ochi.

Totul despre rimeluri

Avand in vedere multitudinea tipurilor de rimel ce se gasesc pe piata, nu e deloc de mirare ca nici nu stii ce sa cumperi! Exista rimeluri care dau senzatia de gene mai dese, care le fac sa para mai lungi sau care le separa. Exista rimeluri cu piepteni, sau rimeluri cu periuta. Exista rimeluri de mai multe culori, cat si variante rezistente la apa. Multe produse sunt imbogatite cu proteine pentru a proteja si cei mai delicati ochi. Altele contin balsamuri pentru a face genele mai moi si mai pline. Exista cate un rimel pentru fiecare.

Rimelurile pentru volum sunt perfecte in cazul femeilor cu gene subtiri. Acestea contin de obicei ceara sau polimeri care imbraca genele si le fac sa para mai groase si mai dese.

Rimelurile de alungire au in general periute cu peri desi, care fac posibila aplicarea unei cantitati mai mari de produs pe gene, in special pe marginile acestora.

Rimelurile constructoare au o combinatie de proprietati ce fac genele sa para atat mai groase, cat si mai lungi. Multe dintre acestea contin fibre care adera la gene si le ofera mai mult volum.

Rimelurile de separare a genelor contin extra ingrediente precum glicerina sau extract de matase pentru a asigura o acoperire precisa, fara ca genele sa se lipeasca intre ele.

Rimelurile de curbare au de cele mai multe ori periute speciale ce curbeaza genele pe masura ce rimelul este aplicat.

Rimelurile waterproof contin susbtante sintetice care previn curgerea rimelului atunci cand este expus la apa. Si totusi, rimelurile waterproof nu functioneaza la fel pentru toata lumea si in mod sigur nu sunt recomandate acelora cu gene delicate, deoarece poate provoca pierderea si ruperea genelor.

Rimelurile colorate pot fi destul de haioase, dar nu se recomanda pentru utilizarea zilnica. Le poti incerca ocazional pentru o petrecere sau pentru a-ti scoate in evidenta culoarea ochilor.

Istoric rimel

La aparitie acest produs nu purta denumirea de rimel, ci de khol, el datand inca de pe vremea egiptenilor. Pe atunci, kholul reprezenta o pasta neagra care colora genele si zona din jurul ochilor, fiind folosita pentru un scop simbolic si nu unul pragmatic.

Rimelul modern a fost creat în 1913 de chimistul T.L. Williams pentru sora sa Mabel. Era facut din praf de carbon amestecat cu vaselina de petrol. Produsul a fost un succes, iar Williams a început sa-l vanda prin posta. Firma sa, Maybelline care vine de la numele sorei chimistului, s-a transformat în principala companie de produse cosmetice. Consumatorii obisnuiau sa umezeasca o pensula si o frecau de o pastila de rimel pentru ca mai apoi s-o aplice pe gene. Tubul modern si periuta aplicatoare au aparut în anul 1957, când au fost introduse pe piata de catre femeia de afaceri Helena Rubinstein.

Compozitia rimelului

Ingredientele si formulele folosite în elaborarea rimelului sunt diverse. Unele din ingredientele folosite în fabricarea rimelului includ apa, ceara formatoare de pelicule si conservanti. Rimelul apare în trei formate: crema, pastile si lichid. Rimelul lichid este cel mai comun, datorita ambalajului sau tubular care obisnuieste sa includa o periuta care faciliteaza aplicarea sa. Aceste periute pot fi drepte sau curbate si au perii fini sau mai grosi. Unele aplicatoare contin fibre de nylon pentru alungirea genelor. Rimelul rezistent la apa are o compozitie bazata pe un solvent volatil (isododecan), ceruri de origine animala (ceara de albine), ceruri de origine vegetala (ceara de palmier), ceruri de origine minerala (parafina), pigmenti (oxid de fier) si polimeri fixatori. Acest tip de rimel nu contine grupuri functionale sensibile la apa, oferind o excelenta rezistenta la lacrimi, transpiratie sau la ploaie. Rimelul resistent la apa poate fi înlaturat doar cu un demachiant specific, capabil sa dilueze pelicula de rimel formata pe gene. Rimelul nerezistent la apa este bazat pe apa, substante care reduc tensiunea lichidelor, ceruri animale, vegetale si minerale, pe lânga pigmenti, polimeri si conservanti. Aceste rimeluri sunt capabile sa suporte lacrimile, dar pot fi îndepartate usor cu putina apa si sapun. Rimelul resistent la apa este similar cu pictura în ulei sau pe baza de solventi. Pe de alta parte, rimelul nerezistent la apa este asemanator cu pictura pe baza apoasa. Acele rimeluri cu nivel intermediar de rezistenta la apa contin dispersii de polimeri. Rimelul care contine fibre de nylon poate sa confere genelor o mai mare si mai durabila aparenta deoarece adera la gene precum cele false. Provitamina B5 actioneaza ca un balsam pentru gene, dându-le un aspect mai suav si mai natural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *