Cum sa alegi cea mai potrivita tinuta de nunta

By on December 16, 2016
0 0 0 No comments

Nunțile sunt evenimente importante, la care mergem de drag, pentru a fi alaturi de oameni importanți din viața noastră. Indiferent dacă e nunta celei mai bune prietene sau a unei colege de serviciu, trebuie să găsim ținuta care să se potrivească acestui eveniment.

Noi, femeile, știm cât de dificil este acest lucru, mai ales când în dulap mai avem câteva ținute elegante, care s-ar potrivi pentru un astfel de eveniment. Ținutele de nuntă pentru femei sunt un subiect delicat. Desigur că nu putem purta aceeași rochie la două nunți diferite. De fiecare data este nevoie de o ținută nouă, proaspăt scoasă din cutie în care să arătăm și să ne simțim minunat.

Cum să te îmbraci ca și invitată la o nuntă?

În primul rând trebuie să alegi o ținută de nuntă deosebită, care să se potrivească acestui eveniment. Important este să găsești o ținută care să ți se potrivească din punct de vedere stilistic și în care să te simți confortabil. Poți opta pentru o rochie elegantă sau pentru o ținută de nuntă cu pantaloni. Important este să te reprezinte și să poți fi tu însăți pe tot parcursul evenimentului.

În general, la nuntă, invitatele aleg să poarte două ținute: una de zi și una de seară. O ținută de zi pentru nuntă poate fi una mai lejera. Fie că alegeti o pereche de pantaloni și o bluză mai elegantă, fie că optați pentru o rochie de nuntă scurtă, important este să fie o ținută mai deosebită. Ținuta de seară pentru nuntă trebuie să fie una elegantă deoarece un astfel de eveniment cere o ținută specială. O rochie lungă, sofisticată sau simplă accesorizată corespunzător vă poate asigura alegerea perfectă. Atunci când alegeți rochia pentru ținuta de seară trebuie să țineți cont în primul rând de siluetă, apoi de stilul vostru propriu. De obicei se optează pentru rochii simple dar elegante, astfel încât să atragă atenția într-un mod frumos, fără a exagera. Dacă silueta nu vă permite să purați o rochie mulată pe corp, stați liniștite că puteți fi frumoase și într-o rochie mai lejeră, dintr-un material mai vaporos. Ținutele de nuntă pentru femeile mai plinuțe sunt la fel de frumoase și de elegante ca și cele mulate. Nu toată lumea are corp de fotomodel, tocmai de aceea avem variante din care să alegem, indiferent de felul în care arătăm.

Rochiile domnișoarelor de onoare trebuie să fie alese cu grijă

Domnișoarele de onoare jocă un rol important la o nuntă. De obicei, mireasa este cea care alege modelul rochiilor domnișoarelor de onoare. Aceastea trebuie să se diferențieze de ceilalți invitați, tocmai de aceea mireasa alege ori culoarea și materialul rochiilor, astfel încât să fie aceleași, ori alege un model anume. De obicei se recomanda ca domnișoarele de onoare să fie îmbrăcate în aceeași culoare. E greu să găsești un model de rochie care să se potrivească fiecareia dintre ele, deoarece fiecare are altă statură, alt stil, altă siluetă. Unei domnișoare de onoare mai scundă nu îi va sta niciodată bine într-o rochie lungă până în pământ, tocmai de aceea este mai bine ca fiecare domnișoară să își aleagă un model de rochie care să se potrivească cu silueta și cu stilul ei personal.

Ținuta potrivită pentru soacra mare

Soacra mare, fiind mama mirelui, este și ea un pion important în ziua nunții. Ea trebuie să arate într-un mod special, astfel încât să completeze perfect imaginea tabloului de nuntă. Desigur că nu există o regulă atunci când vine vorba de ținuta soacrei mari. Aceasta poate alege o rochie, un costum, orice consideră ea că va fi perfect pentru nunta fiului său. Depinde desigur și de personalitatea și stilul doamnei. O femeie cochetă atunci când este soacră mare, poate să aleagă o rochie mai îndrăzneață, mai deosebită, astfel încât să se asigure că va arăta și se va simți perfect. O doamnă mai conservatoare, va alege probabil un costum format dintr-o bluză elegantă și o fustă lungă, vaporoasă, astfel încât să nu atragă atenția într-un mod deosebit.

Ținute de nuntă pentru femeile de peste 50 de ani

Desigur că la o nuntă nu sunt invitați doar tineri. Vor exista mereu și persoane mai în vârstă, membrii dragi ai familiei, care și ei sunt nevoiți să aleagă o ținută pentru această zi specială. Orice cuplu ne miri are mătuși, bunici care atunci când vine vorba de nunți sunt obișnuite cu acest gen de eveniment. Ținuta potrivită pentru o femeie de peste 50 de ani este una cât mai lejeră și cât mai comodă astfel încât să se simtă bine pe toată perioada serii și în care să se poată mișca ușor. Genul acesta de femei obtează mereu pentru rochii ușoare, vaporoase, cu mâneci lungi și dacă se poate, fără prea mult decolteu.

Greșeli de evitat la nuntă

În calitate de invitată la o nuntă trebuie să ții cont de anumite reguli nescrise în ceea ce privește alegerea ținutei pentru acest eveniment. Prima, și cea mai importantă, cred eu, este aceea care spune să evităm rochiile albe sau în culori foarte pastelate și deschise, care se apropie de alb. Se recomanda acest lucru pentru că atunci rochia s-ar apropia de cea a miresei și nimeni nu își dorește ca invitații să fie confuzi atunci când văd în sală două sau mai multe persoane îmbrăcate în alb, când de fapt, mireasa ar trebui să fie singura.

O altă greșeală ar fi alegerea unei ținute nepotrivite cu evenimentul. O nuntă este un eveniment elegant, sofisticat, și o rochie prea încărcată sau prea scurtă, ar putea atrage atenția într-un mod nu tocmai plăcut.

În concluzie, dacă sunteți invitate la nunți, încercați să alegeți ținute decente dar softisticate, elegante, care să vă pună în evidență trăsăturile frumoase ale corpului, să le accesorizați corespunzător și să nu încercați să ieșiți în evidență mai mult decât mireasa. Alegeți ținute frumoase, care să vă pună în eveidență propriul stil și propria personalitate și în care să puteți să vă simțiți confortabil, să puteți dansa, să vă puteți distra cât e noaptea de lungă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *