Ingrijirea pielii pe timp de iarna

By
0 0 0 No comments

Nu lasa anotimpurile sa iti distruga fata. Iti oferim cateva ponturi cum sa iti protejezi pielea pe durata iernii.

O iarna brutala nu are impact doar asupra sistemului imunitar sau emotional, dar face si o treaba buna in a indeparta bariera naturala de protectie a pielii tale. Aerul rece si vantul inghetat distrug lipidele din piele care sunt responsabile cu tinerea pielii hidratata si cu protejarea impotriva bacteriilor. Acesta intrerupere a barierei protective inseamna cei mai multi dintre noi se pot astepta la pete rosii, pete uscate, buze crapate sau un fer de mancarime cronica ca pentru inceputul anului.

Si pentru a turna sare pe rana, metodele prin care compensam vremea capricioasa reprezinta cauza pentru care se amplifica cele mai banale probleme dermatologice. Dusurile fierbinti si lungi si centrala setata pe incalzire mare, spre exemplu, doar amplifica deshidratarea pielii.

Trebuie sa te hidratezi

Scopul este sa iti rehidratezi pielea si sa fii sigur ca ramane asa. Asta are de a face la fel de mult cu anumite stiluri de viata cat si cu ce te dai pe piele. Cantitatea de apa pe care o bei si umiditatea mediului in care traiesti, de exemplu, va avea un impact asupra conditiilor pielii tale. Daca ai un radiator pornit, pune o farfurie cu apa langa ca aerul sa nu fie complet uscat. In aceeasi masura, evita trecerea de la mediu foarte rece la mediu foarte cald, deoarece sensibilitatea pielii va creste.
Trebuie de retinut ca pelicula hidrolipida (campul de forta care e proiectat pentru a hidrata si proteja pielea) este la 20% pana la 40% capacitate, si tu poti sa cresti acest lucru prin a face cateva ajustari mici la dieta ta. Orice contine acizi grasi esentiali, omega-3 si omega-6 te va ajuta sa blochezi hiratarea in piele. Produsele din peste te ajuta foarte mult in acest sens. Daca esti obisnuit cu un gel usor, ar fi bine sa treci pe creme dense pentru urmatoarele cateva luni.

Nu uita

Poate cele mai comune mituri de ingrijire a pielii pe timpul iernii sunt pentru a nu fi ars de soare. Razele ultraviolete sunt raze ultraviolete indiferent de sezon. Daca planuiesti sa mergi la ski iarna asta, fii sigur ca porti ceva ce te protejeaza de soare. Pana la 80% din razele ultraviolete ricoseaza din  zapada, facandu-ti astfel fata foarte vulnerabila la arsuri.

Arsurile solare ne afectează indiferent de anotimp

Indiferent că e vară, primăvară sau toamnă, razele puternice ale soarelui ne dau întotdeauna bătăi mari de cap. Astfel, arsurile solare ne pot afecta îndeosebi tenul şi buzele dacă nu ne luăm măsuri de protecţie. Multe femei fac aici o mare greşeală, crezând că arsurile solare pot apărea doar în timpul verii. Nimic mai fals, deoarece soarele poate fi puternic atât primăvară cât şi toamna. Aşa că cel mai bine e să fiţi tot timpul protejate.

Măsuri de protecţie împotriva razelor solare

Arsurile solare sunt o mare problemă primăvara, deoarece mulţi oameni  încă nu experimentează căldurile din timpul verii şi cred că nu au nevoie de protecţie solară. De asemenea, după apariţia toamnei şi odată cu primele temperaturi mai scăzute, foarte multe persoane cred că lupta împotriva razelor de soare a luat sfârşit. Însă toamna este un anotimp foarte periculos, cu fluctuaţii mari de temperatură şi până pe la sfârşitul lui octombrie soarele poate creea încă probleme.

Astfel, este dovedit că soarele poate fi la fel de puternic primăvara sau toamna aşa cum este şi în timpul verii şi vă puteţi arde pielea cu uşurinţă dacă nu folosiţi o cremă cu protecţie solară. Chiar dacă fondul de ten şi pudra conţin elemente cu protecţie solară, acestea nu sunt suficiente. Ar trebui să utilizaţi de aproape opt ori cantitatea de fond de ten pe care o utilizaţi în mod normal şi de aproape 15 ori cantitatea de pudră pentru a ajunge la un factor de protecţie solară decent. Cel mai bun mod de a preveni arsurile solare este să folosiţi o cremă cu un SPF de cel puţin 30. Deasemenea este indicat să vă cumpăraţi o cremă care este rezistentă  la apă, pentru a nu fi nevoite să vă daţi cu cremă odată la 2-3 ore. Nu folosiţi creme rămase de anul trecut pentru că acestea nu mai oferă aceeaşi protecţie ca atunci când erau proaspete.

Nu uitaţi să vă protejaţi buzele

Buzele sunt în mod constant expuse la soare, astfel încât se pot usca, arde foarte uşor. Protejaţi-vă buzele cu un  ruj sau balsam de buze cu un grad de protecţie solară de minim SPF 15. Luciurile de buze nu sunt bune împotriva razelor solare, aşadar, dacă vreţi să purtaţi un luciu de buze, asiguraţi-vă că vă pregătiţi buzele iniţial buzele cu un balsam de buze cu protecţie solară. Rujurile au o durată de viaţă de un an sau chiar mai mult dacă sunt ferite de surse de căldură. Dacă aţi suferit de gripă sau aţi avut o răceală, este indicat ca înainte să refolosiţi rujul să vă asiguraţi că l-aţi şters bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *