1. E mai bine să foloseşti penseta decât ceara, pentru sprâncene. Acest lucru face ca pielea din jurul ochilor să se lase mai puţin.
Afirmaţia este falsă. Din păcate, în cazul în care pielea din jurul ochilor se lasă, nu îţi mai rămâne să faci mare lucru să o poţi modica, dar asta nu implică neapărat să apelezi la chirurgia estetică. Dacă cele spuse anterior erau adevărate, atunci pensarea sprâncenelor (ce implică mereu extragere) ar slăbi pielea mai mult decât ceara, care de altfel implică o singură şi rapidă tragere.
2. Produsele cosmetice naturale sunt mai bune pentru tenul tău decât restul, să zicem „artificiale”.
Fals, de asemenea! Unele produse naturale, cum ar fi loţiunile de curăţare a tenului şi cele de hidratare de obicei îşi fac destul de bine efectul. Chiar şi aşa, când vine vorba de eficacictate sau rezultate, nimic nu funcţionează mai bine decât retinolul, adică vitamina A, ce este plină de antioxidanţi şi acidul glicolic, utilizat în tratamente aceeice şi anti-îmbătrânire.
3. Să-ţi pulverizezi tenul cu puţină apă în timpul unei călătorii mai lungi, sau pe timpul căldurilor, este o idee bună în a ţi-l hidrata.
Fals! Pulverizarea feţei cu apă nu face decât să-ţi usuce tenul după ce apa se evaporează. Caută-ţi un spray ce conţine glicerină sau aloe vera, va avea un efect cu mult mai benefic asupra tenului.
4. Utilizând ceara pentru a smulge „mustaţa”, va face ca părul să crească mai des.
Nu este adevărat! Părul care nu a fost tuns, creşte până la un punct. Este mai mare la bază şi mai mic la extremităţi. Când te razi sau te epilezi cu ceară, părul la rădăcină creşte, de asta îţi dă impresia că firul este mai gros. Adevărul este că niciodată nu creşte mai des faţă de cum era la început.
5. Ciocolata cauzează acneea.
Deloc adevărat! Hormonii, glandele sebacee, ereditatea şi celulele moarte ale pielii ce se depun în porii pielii, aceştia cauzează acneea. O dietă slabă în grăsimi, poate în schimb, să sporească condiţia pielii.
6. Dacă obişnuieşti să ai unghiile făcute cu ojă tot timpul, acestea vor căpăta o tentă gălbuie la un moment dat.
Adevărat! Lacul de unghii conţine pigmenţi, ce colorează unghia, în special cele ce au tonuri mai închise la culoare. O soluţie pentru a evita a avea unghiile galbene, aplică un strat de lac transparent, aşteaptă să se usuce, iar apoi, aplică lacul de unghii colorat. Oja incoloră va acţiona ca o barieră înaintea pigmenţilor de culoare.