6 sfaturi pentru a alege măsuța de cafea perfectă

By on September 8, 2018
0 0 0 No comments

O măsuță de cafea deosebită îți oferă o suprafață utilă și adaugă „acel ceva”, un retuș final la aspectul interiorului casei tale. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să găsești partenera perfectă pentru canapeaua ta.

  1. Definește-ți nevoile

Unii oameni iau gustări pe masa de cafea, alții pur și simplu o folosesc pentru a-și păstra telecomenzile și alte obiecte de mici dimensiuni. De aceea, o masă de cafea trebuie să aibă suficient spațiu de suprafață pentru nevoile tale și/sau ale familiei.

  1. Măsoară înălțimea

Măsoară înălțimea șezutului canapelei – o masă de cafea potrivită trebuie să fie cel puțin la aceeași înălțime sau chiar mai mică. Dacă masa este prea mare, ar putea să aibă un aspect vizual neplăcut ca ansamblu estetic.

  1. Decide dimensiunea

De obicei, canapeaua este actorul principal în piesa designului interior, așa că masa pe care o așezi în fața ei ar trebui să fie destul de mică. O regulă bună este că dimensiunea maximă este de două treimi din lățimea canapelei. O măsuță de cafea care este prea mică este mai bun decât una prea mare. Reține că distanța dintre canapea și masă ar trebui să fie destul de mare pentru ca persoanele care stau pe canapea să poată ajunge cu ușurință la lucrurile de pe masă, dar suficient de departe încât să-și „croiască drumul” până la locul lor.

  1. Alege forma

Rotundă, ovală, asimetrică, pătrată sau dreptunghiulară? Tăblie detașabilă, roți sau două niveluri? Ceva discret sau o piesă statement? Decizia ta va fi afectată de forma, stilul și dimensiunile canapelei tale, precum și de elementele decorative ale camerei. Ar trebui avută în vedere și forma covorului. Dacă ai o canapea pe colț și covorul este dreptunghiular, o măsuță de cafea ovală sau rotundă constituie o inadvertență în stilul general al camerei.

  1. Ce material?

Marmură, sticlă, alamă, metal vopsit și lemn. Atât de multe variante! Toate sunt, în prezent, materiale întâlnite la măsuțe de cafea moderne. Alege un material care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Dacă muți deseori masa, alegeți o tăblie mai ușoară. Familiile cu copii ar trebui să aleagă un material care să nu se zgârie cu ușurință.

  1. Experimentează! Încearcă mai multe combinații și vezi ce se potrivește!

Aranjează câteva măsuțe de cafea de diferite înălțimi într-un model cascadă. Combinația vizuală arată excelent și este, de asemenea, extrem de utilă; când ai nevoie de un spațiu suplimentar, poți separa mesele, creând spațiu între ele. Dacă ai nevoie de mai mult spațiu în fața canapelei, poți uni mesele împreună. Dimensiunile diferite ale măsuțelor de cafea pot crea un efect și mai puternic dacă sunt confecționate din materiale diferite. Poți înlocui o masă cu un taburet elegant, pe care îl poți împinge parțial sub masa de cafea – astfel veți avea întotdeauna un loc suplimentar atunci când ai nevoie de ea. De asemenea, poți pune o tavă pe masă, pentru un plus de spațiu util și pentru un efect estetic. Ca o regulă specială, spre deosebire de masa de cafea, o masă laterală așezată lângă canapea poate fi mai înaltă decât canapeaua în sine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *