Ce beneficii oferă crema contur pentru ochi?

By on October 30, 2018
0 0 0 No comments

Fiind foarte subțire, sensibilă și delicată, zona perioculară are nevoie de o îngrijire specială. Epiderma din jurul ochilor are doar 0,33 – 0,36 mm grosime, comparativ cu pielea de pe restul feței, care are între 1 și 1,6 mm grosime.

De altfel, pielea din jurul ochilor dispune de foarte puține glande sebacee și de un film hidrolipidic foarte subțire, ceea ce determină o protecție naturală ineficientă și un deficit de hidratare.

Astfel, utilizarea unui produs cosmetic special conceput pentru această zonă – cum este crema contur pentru ochi – te ajută să obții acel efect anti-aging dorit, în timp ce ridurile fine vor fi reduse considerabil.

De ce ai nevoie de o cremă contur de ochi antirid

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, la nivelul feței apar tot felul de semne, fie că vorbim despre cearcăne, pungi, riduri fine sau mai pronunțate. Așadar, pentru a ne îngriji zona sensibilă din jurul ochilor, avem nevoie de o cremă concepută special în acest sens.

Pe lângă sensibilitatea accentuată, caracteristică pielii din jurul ochilor, tot aici apar și foarte puține fibre de colagen și elastină ceea ce determină o elasticitate mult mai restrânsă în zona respectivă.

Pungile suboculare pot fi consecințele unor factori precum stresul, oboseala, înaintarea în vârstă, precum și stilul alimentar nesănătos.  

Mai mult decât atât, din cauza afectării sistemului limfatic sau a microcirculației, apa se reține la nivelul țesuturilor, iar edemele tisulare formate apar sub formă de pungi suboculare, ceea ce creează un disconfort psihic și o imagine inestetică, ducând la diminuarea încrederii în sine.

Alege o cremă pentru conturul ochilor compatibilă cu tipul tău de ten

De asemenea, pielea subțire cu un conținut redus în fibre de colagen și elastină își va pierde fermitatea și elasticitatea, și, tocmai din acest motiv, are nevoie de un stimul – o cremă pentru ochi care să îi redea tenului hidratarea necesară, dar și fermitatea și elasticitatea pierdute.

Vestea bună, însă, constă în faptul că piața de cosmetice este destul de extinsă, astfel că există o mulțime de creme contur pentru ochi din care poți alege produsul care să ți se potrivească. Însă, cum te vei asigura că vei lua cea mai bună decizie?

Trebuie să optezi pentru o cremă bună pentru conturul ochilor, care să îți ofere rezultate vizibile, pe termen lung. De altfel, va trebui să te asiguri că alegi un produs care să fie compatibil cu tenul tău.

Iată 3 sfaturi esențiale cu privire la alegerea cremelor contur pentru ochi:

  • Evită să folosești produse care conțin ingrediente iritante – parfum, uleiuri esențiale, alcool.

Astfel, produsele cosmetice pe care le alegi trebuie să conțină compuși blânzi care să nu irite pielea, dar care să diminueze ridurile.

    • Cel mai indicat ar fi să alegi produse cosmetice BIO, bazate pe ingrediente naturale.

 

  • Alege o cremă contur de ochi care să se absoarbă rapid în piele și care să îi asigure zonei perioculare toată hidratarea de care are nevoie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *