Ce greșeli ar trebui să eviți atunci când îți vopsești părul

By on September 8, 2018
0 0 0 No comments

Din când în când simțim nevoia de schimbare a look-ului fie că vorbim de tunsoare sau de culoarea părului. Alegerea unei vopsele de păr care să aibă o nuanță rezistentă în timp este un proces destul de dificil, având în vedere ofertele diversificate de pe piața online. Dacă îți dorești o vopsea care să nu îți distrugă structura firului de păr, ar trebui să acorzi o atenție sporită produsului achiziționat.

Însă, nu doar alegerea unui articol de calitate este importantă dacă îți dorești un păr sănătos și revitalizant, ci contează și modul în care îl utilizezi. Pentru a evita deteriorarea firului de păr, iată câteva greșeli pe care ar trebui să le eviți atunci când te vopsești:

  • Alegi nuanța în funcție de culoarea afișată pe etichetă!

Majoritatea femeilor sunt atrase de ambalajul cutiei de vopsea fără să ia în calcul faptul că rezultatul obținut depinde de mai mulți factori. În primul rând, contează culoarea pe care o are părul înainte de a vopsi (fie că este vorba despre nuanța naturală a părului, fie că este vorba despre culoarea vopselei anterioare). Poți consulta tabelul de culori de pe spatele cutiei pentru a încerca să îți imaginezi ce nuanța vei obține în urma procesului de vopsire.

  • Prelungești prea mult timpul de așteptare pentru acționarea vopselei!

Respectă întocmai instrucțiunile de utilizare existente și nu prelungi timpul de acționare. În caz contrar, îți vei pune în pericol sănătatea firului de păr. Dacă îți dorești o culoare mai intensă, atunci ai putea să aștepți cel puțin o lună înainte de a te revopsi. Dacă părul are mai multe fire albe, atunci ai putea să aștepți maxim 45 minute, iar dacă vrei să îți vopsești rădăcinile se recomandă un interval de 30 minute.

  • Nu efectuezi testul de alergie indicat de specialiști!

Înainte de a fi utilizată, vopseaua de păr ar trebui să fie testată pentru a observa reacțiile organismului la produs. Chiar dacă am mai folosit aceeași vopsea de păr, este posibil să apară diverse afecțiuni (de pildă, mâncărimi, iritații eczeme). Așadar, pentru a evita astfel de incidente, este indicat să realizezi testul pentru depistarea alergiilor. Aplică puțină vopsea de păr în zona cefei sau după ureche și respectă instrucțiunile prezente în kit.

  • Utilizezi vopsea de păr pe gene sau sprâncene!

Părul natural are aceeași culoare cu sprâncenele, iar dacă ne vopsim într-o nuanță total opusă de cea pe care o avem – fie foarte deschisă, fie foarte închisă – se vor observa diferențe care pot deranja din punct de vedere vizual. Și cum femeile sunt foarte atente la detalii și își doresc să aibă o imagine impecabilă, atunci cu siguranță vor încerca să corecteze aceste discrepanțe. Dacă întâmpini această problemă, atunci nu folosi vopsea de păr pentru zona sprâncenelor. Pe piața de cosmetice, există o sumedenie de produse destinate utilizării acestui scop, așadar poți achiziționa o vopsea specială la un preț accesibil. În cazul în care nu vrei să îți vopsești sprâncenele de una singura, atunci ai putea să apelezi la serviciile oferite de o cosmeticiană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *