Cea mai bună centură postnatală: modele, beneficii

By on May 28, 2020
0 0 0 No comments

Istoricul centurii postnatale

Încă din cele mai vechi timpuri există poveștile despre legarea burții imediat după naștere. Acest procedeu era considerat de ajutor pentru ca organismul mamei să își revină într-un timp câ mai scurt. Practica a fost des întâlnită în diverse culturi, precum este cea japoneză. De asemenea se zice că procedeul de legare a burții este un fel de închidere a corpului după ce mama s-a deschis și a eliberat o nouă viață.

Varianta modernă a legării a devenit mai apoi burtiera, adică așa numită centură postnatală după cezariană pe care femeile care doresc să se recupereze cât mai repede ar trebui să o poarte.

Unde găsești cele mai bune centuri postnatale:

Cum alegi o centură abdominală postnatală

Imediat după ce naști, corpul tău va avea parte de o serie de modificări de care trebuie să ții cont și pe care să le ai sub control. Mușchii abdomennului nu vor lucra la fel de bine după o sarcină așa că ai nevoie de un pic de ajutor din exterior: o centură postnatală reglabilă care să facă față nevoilor tale. Deoarece exteriorul și interiorul abdomenului tau vor trece prin o serie de modificări, este foarte bine ca tu să îi oferi corpului un plus de susținere.

Care sunt însă criteriile pe care să le iei în considerație atunci când alegi o centură abdonimală postnatală bună?

Modelul centurii

Există două modele principale de centuri postnatale după cezariană din care să alegi: centura stil slip care se îmbracă peste lenjeria intimă pe care o porți și centura tip bandă elastică ce se înfășoară de jur împrejurul mijlocului.

Totul depide de preferințele tale personale și de tipul de centură care consideri că ți se potrivește mai bine. Varianta de centură slip poate fi un pic mai dificilă din punctul de vedere al acomodării în primele zile, dar mai apoi totul devine extrem de ușor. Desigur că trebuie să ții cont și de prețuri atunci când investești într-o centură abdominală postnatală.

Modul de închidere

Pentru a te asigura că sistemul de prindere al centurii o să aibă o rezistență cât mai mare în timp, poți să te orientezi spre închiderea cu clame metalice. Acestea îți permit uneori și reglarea centurii și astfel o poți ajusta în funcție de corpul tău.

Există și închiderea cu arici, tip velcro, și această variantă este și ea des aleasă deoarece este extrem de rapidă. Nu este la fel de trainică în timp, dar te va ține îndeajuns de mult după ce naști. Uneori ariciul nu este extrem de calitativ și de aceea s-ar putea să cedeze mai repede și să îți agațe hainele. Trebuie să ai în vedere și acest aspect atunci când dorești să faci o alegere finală.

Brandul

Uneori brandul poate fi important deoarece cei de la Chicco spre exemplu sunt specializați pe produsele de acest tip și ai șansa să găsești la ei modele calitative care să fie pe gustul tău.

Materialul

Orietează-te spre materiale benefice pielii tale precum ar fi bumbacul, microfibra și elastanul. O centură postnatală care este confecționată dintr-un material inadecvat nu va permite pielii tale să respire și pot apărea o serie de iritații neplăcute de care vei scăpa cu greu. În unele cazuri, o centură se poate lărgi dacă nu este realizată dintr-un material bun.

Modul de utilizare

O centură postnatală cu o dimensiune standard se poate aplica într-un mod corect și simplu atunci când stai întinsă. În acest mod mușchii tăi sunt relaxați și poți să alegi lățimea potrivită pentru centura ta.

Optează pentru un model de calitate pe care îl vei putea purta pe o perioadă mai lungă de timp și la care poți apela și pe viitor când dorești să îți pui silueta în evidență sau să îți protejezi mijlocul de temperaturile scăzute.

Cele mai bune modele de centuri postnatale abdominale

Am pregătit pentru tine o listă a celor mai populare și apreciate modele de centuri postnatale după naștere care ți-ar fi utilă pentru a o alege pe cea care ți se potrivește.

Centura postnatală Chicco reglabilă

centura postnatala chiccoCentura postnatală Chicco reglabilă – vezi detalii/preț

Acest tip de centură este reglabilă și ajută abomenul să revină la forma inițială. Este confecționată dintr-un material respirabil căptușit cu bumbac, confortabil și se ajustează ușor datorită sistemului special de fixare Velcro. Poți alege mărimile S, M sau L în funcție de ceea ce ți se potrivește.

Brandul Chicco este extrem de apreciat de mămici așa că poți avea încredere că alegerea unui produs de la această firmă nu poate fi decât o investiție foarte bună.

Centură postnatală Tonus Elast

Centura este realizată dintr-o bandă elastică, cu o bună mențineră în timp așa că elasticitatea ei este de durată. La capete are niște benzi cu arici care ajută la fixare și la reglare după cum dorești purtătoarea. 

centura postnatala tonus elastCentură postnatală Tonus Elast – vezi detalii/preț

Centura este specială pentru lauze în perioada imediat următoare nașterii prin cezariană sau naturală, pentru ca tonusul muscular abdominal să se refacă iar circumferința taliei să fie redusă.

Centura se așează pe o suprafață orizontală iar apoi spatele se culcă pe centură. Partea neelastică a centurii se poziționează pe zona abdominală iar apoi se fixează centura cu banda cu arici. Procedeul trebuie realizat în momentul în care expirați. În cazul în care simțiți un discomfort, trebuie ajustat gradul de strângere în caz că centura a fost mult prea strânsă.

Centură abdominală postnatală Expert

Această centură a fost concepută pentru ca orice femeie să se poată reface după naștere. Este indicată să fie folosită după nașterea naturală, numai câteva ore pe zi. De asemenea un medic vă poate sfătui mai bine cu privire la cât puteți purta această centură. Ea nu ar trebui folosită atunci când faceți exerciții fizice și suprasolicitarea de orice manieră fizică ar trebui evitată.

centura abdominala expertCentură abdonimală postnatală Expert – vezi detalii/preț

Modelul centurii este de tip slip așa că la început s-ar putea să vi se pară mai incomodă. Produsul nu ar trebui folosit direct pe răni sau pe pielea iritată. Igiena este extrem de importantă când porți o centură postnatală, mod în care corpul tău va putea fi ferit de orice fel de iritație.

Centură postnatală elastică cu atele pentru recuperarea siluetei SHEENZI POSTNATAL

Cauți o centură postnatală de calitate? Centurile de la Sheenzi te vor ajuta să îți recapeți fermitatea mușchilor abdominali și a siluetei în perioada după ce ai născut. Poți purta o astfel de centură pe timpul zilei, pe perioada activităților obișnuite sau în timpul unor exerciții fizice deoarece este confortabilă și ușoară.

centura postnatala cu ateleCentură postnatală cu atele pentru recuperarea siluetei – vezi detalii/preț

Acest brand are inclusiv produse care conțin atele flexibile ce sunt prevăzute cu un sistem de închidere rapidă tip arici. Sunt confecționate dintr-un material ușor elastic, plăcut pentru piele și, în zona spatelui, au 2 sau mai multe atele flexibile. Aceste centuri au rol de a susține abdomenul și de a-l masca în caz că e proeminent.

Centură abdominală postnatală BabyOno

Recomandată pentru mămicile care au născut, această centură de la BabyOno permite aplicarea și schimbarea ușoară a pansamentului în primele zile și asigură o presiune uniformă pe abdomen și spate. Nu îngreunează respirația, chiar dacă este aplicată mai strâns.

centura postnatala baby onoCentură abdominală postnatală BabyOno – vezi detalii/preț

Cu ajutorul acestei centuri abdominale se va reface peretele abdominal după naștere. Materialul din care este confecționată centura are un conținut ridicat de bumbac așa că pielea va respira în voie. Pe lungime, centura este elastică și stabilă transversal.

Cu toate că părerile sunt împărțite despre centura postnatală abdominală, utilizarea ei nu are cum să îți dăuneze. Vei reuși să ajungi la silueta dorită într-un timp mai rapid așa că orientează-te spre produsul care simți că ți se potrivește mai bine și oferă-I organismului tău o susținere exterioară pentru ca tu să te refaci cât mai repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *