Criolipoliza – frigul extrem te scapă de celulită

By on September 26, 2018
0 0 0 No comments

Un procedeu din ce în ce mai răspândit, criolipoliza (Coolsculpting) reprezintă de fapt reducerea stratului de celulită cu ajutorul frigului. Fără chirurgie, fără ace, fără anestezie… doar cu un tratament rapid și lipsit de dureri, și mai ales unul care pare să funcționeze atunci când nimic altceva nu dă rezultatele dorite, nici sport, nici regim, nici masaje, nici mers pe jos…

Criolipoliza este o tehnică non-invazivă, apărută la finele anilor 2000, ce își propune să distrugă celulita inestetica și să îți redeseneze silueta fără suferințe, ci doar cu ajutorul frigului.

Principiul de funcționare

Pornind de la observația că frigul ar putea reduce dimensiunile zonelor mici și localizate de grăsime, s-a ajuns la descoperirea fenomenului de apoptoză, respectiv moartea adipocitelor, celulele de depozitare a grăsimilor. Această descoperire a fost punctul de pornire pentru doi cercetători de la Centrul Wellman pentru foto-medicină din Boston, care au dezvoltat o tehnică ce reproduce acest fenomen natural, în scopuri estetice. Așa a apărut procedeul estetic de criolipoliză, iar de acolo cel mai eficient tratament non-invaziv de slăbire localizată din lume, criolipoliza CoolTech.

Cum are loc procedeul?

Zona care trebuie tratată este aspirată cu două aplicatoare cu vacuum, care atrag țesutul gras înăuntru, încetinind fluxul sanguin și favorizând crioterapia.

Țesuturile grase îngheață rapid, ajungând la temperaturi mai mici de zero grade. Cooltech este singurul aparat din lume care ajunge la temperaturi de -8 grade Celsius în doar un minut, comparativ cu alte aparate care ajung la -3 grade în 10 minute.

Sunt necesare 45 de minute de aplicare în cadrul unui tratament de criolipoliză, pentru ca acest procedeu să ducă la moartea celulelor, acestea urmând să fie eliminate în câteva săptămâni după intervenție, pe cale naturală.

Este necesar ca această procedură să fie efectuată de către un terapeut profesionist și instruit, pentru că vorbim despre o combinație foarte precisă între temperatura aplicată, durata procedurii și distanța dintre plăcile de răcire, pentru ca pacienta să aibă rezultate ideale.

Cui se adreseaza acest procedeu?

Criolipoliza este ideală pentru persoanele care, fără a fi supraponderale, doresc să scape de depozitele inestetice de celulită de pe abdomen, șolduri, coapse, fese, picioare, genunchi.

Procedura este contraindicată femeilor însărcinate sau celor care alăptează și, de asemenea, persoanelor care au diverse patologii legate de frig, precum urticarii și persoanelor care suferă de hernia.  

Efecte după criolipoliză

După ședința de criolipoliză pot apărea roșeață, mici umflături și disconfort, iar uneori chiar dureri în timpul somnului, pe zona tratată. Toate efectele dispar în 15 zile, iar activitățile obișnuite pot fi reluate imediat.

Care sunt rezultatele?

Criolipoliza CoolTech duce la pierderea în medie a aproximativ 25% din celulele de grăsime, ceea ce înseamnă o treime din volumul zonei tratate.

Este de notat că pe o piele tonifiată sau tânără, celulita de origine grasă, care nu doare și care se vede când pielea este prinsă între degete, reacționează foarte bine.

Persoanele care trec prin procedura de criolipoliză trebuie să înțeleagă înainte că rezultatele finale se văd abia peste minim 2 săptămâni, când celulele grase distruse se elimină pe cale naturală.

Prețul

Într-o clinică specializată, procedura de criolipoliză CoolTech, realizată de specialiști anume instruiți, în cele mai bune condiții, poate costa până la 3000 de Ron pentru 6 aplicatori (tratarea a 3 zone). La Clinica Yiara, însă, vei găsi o ofertă imbatabilă, cu prețuri de numai 1800 Ron pentru 6 aplicatori, ceea ce înseamnă că îți vei putea trata 3 zone afectate de celulită la cel mai mic preț de pe piață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *