Cu sau fără covor în camera copilului?

By on September 23, 2018
0 0 0 No comments

Urmează să deveniți în scurt timp părinți, iar printre grijile care vă dau bătăi de cap se află și decorarea camerei copilului. Totul este aproape gata, dar nu ați găsit încă un răspuns pentru întrebarea “cu covor sau fără covor?” Nicio problemă! Noi vă oferim mai jos argumentele pro și contra, iar după ce veți fi terminat de parcurs toate explicațiile, veți avea în mod cert și o decizie luată în cunoștință de cauză.

De ce să optezi pentru un covor în camera copilului?

Un covor bebeluși este adesea elementul central al decorului unei camere pentru cei mai mici membri ai familiei, el desăvârșind aspectul creat de mobilier, perdele și culoarea pereților. Însă acesta nu este singurul său avantaj, covorul din camera copilului vostru având multe alte atuuri.

Optând pentru covoare pentru copii veți reduce zgomotul și veți evita nemulțumirile vecinilor cu privire la sunetele care se aud din apartamentul vostru.

Covorul încălzește o podea rece, mai ales dacă este vorba despre o cameră sau un apartament amplasat la primul nivel al clădirii. Așadar, indiferent că este vorba despre o camera de fată sau de băiat, puteți alege covorașe pentru copii cu diverse modele și personaje dintre cele mai atrăgătoare pentru cei mici, care să fie în același timp și extrem de utile.

În plus, un covor dă camerei un aer ludic, extrem de plăcut celor mici și un plus de confort.

Dincolo de aceste avantaje incontestabile, e bine ca în alegerea de covoare pentru camera copiilor să țineți cont și de câteva aspecte negative, pe care, însă, le puteți contracara.

Adesea, un covor în camera copilului poate deveni o sursă suplimentară de stres, reprezentând un loc în plus de curățat atunci când aveți deja o mulțime de griji pe cap. De aceea optați întotdeauna, pentru camera copilului, pentru covoare copii cu fir scurt, care nu rețin mult praf și acarieni, știut fiind că gama de covoare pufoase este un mediu primitor pentru acarieni și că veți avea nevoie de instrumente speciale pentru buna lor întreținere, dar și de timp suplimentar dedicat curățeniei.

Alegeți un covor simplu de curățat, care să nu vă ceară timp suplimentar. Pentru că cei mici nu vor rămâne mereu bebeluși care dorm în majoritatea timpului și care nu pot strica foarte multe în jur, va trebui să vă gândiți la un covor ușor de curățat. Copilul poate vărsa sucul de morcovi, sau laptele, sau poate strivi o bucată de tort sau de prăjitură pe covor, și de aceea aveți nevoie de covoare lavabile pentru copii.

Dacă aveți animale de companie – câini sau pisici – pe care le lăsați libere în casă, ar fi bine să vă gândiți de două ori înainte de a le permite să intre pe covorul din camera copilului și să lase acolo păr care poate fi extreme de dăunător.

Alegeți covoare frumoase, practice și lavabile

Pe Mykitty.ro veți găsi întotdeauna o gamă de covoare pentru camera copilului cu modele si culori superbe, din materiale care nu pun în pericol sănătatea copilului, ușor de curățat și care țin la distanță acarienii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *