Cum să te simţi confortabilă când eşti pe tocuri

By on March 21, 2017
0 0 0 No comments

Când vine vorba de a arăta bine, nimic nu se compară cu o superbă pereche de pantofi cu toc. Tocurile îţi fac piciorul să arate mai lung, corpul pare mai subţire iar tu vei fi astfel mult mai elegantă. Din nefericire, aşa cum e şi în cazul multor femei, tocurile îţi pot cauza dureri îngrozitoare. Însă, mulţumită designerilor, au apărut pantofi în care te poţi simţi foarte comodă deşi eşti „la înălţime” – şi aici vorbim fie despre tocuri fusiforme, fie despre alte inovaţii. Şi, chiar dacă medicii îţi recomandă să scapi de pantofii care îţi cauzează dureri, de multe ori nu vrei să faci acest lucru pentru că nu îţi vine să te desparţi aşa uşor de încălţămintea ta preferată. De aceea, ai nevoie de câteva sfaturi care să te ajute să te simţi confortabilă atunci când eşti pe tocuri.

Cumpără mărimea potrivită!

Când ţi-ai cumpărat ultima dată pantofi pe care să îi probezi în magazin? Specialiştii au constatat că picioarele tale pot creşte pe măsură ce îmbătrâneşti (acest lucru se poate întâmpla şi în timpul sarcinii). De aceea, e crucial să ne măsurăm picioarele atunci când ne cumpărăm o pereche de pantofi, sau măcar să îi probăm la faţa locului.

Nu exagera totuşi!

S-a ajuns la concluzia că tocurile ar trebuie să măsoare între 2,5 şi 5 centimetri. Dacă se încadrează între aceste dimensiuni, te vei simţi confortabilă şi nu vei avea de suferit. Trebuie însă să eviţi tocurile de 7,5 sau cele de 10 centimetri deoarece acestea vor exercita o presiune mare aspra oaselor tale.

Câteodată lăţimea e cea care îţi creează cele mai multe probleme. Foarte mulţi pantofi au o lăţime standard. Astfel, dacă ai picioare late, pantofii medii te vor face să te simţi inconfortabilă. Pentru a rezolva această problemă poţi apela la un cizmar, care pentru doar câţiva lei, îţi va ajusta pantofii aşa cum vrei tu.

Alternează!

Atunci când porţi pantofi cu toc pentru mai multe zile la rând te simţi foarte obosită şi de cele mai multe ori apar dureri insuportabile la nivelul picioarelor. Pentru a păstra confortul, ai putea să schimbi din când în când tocurile cu o încălţăminte uşoară, cu talpa plată. Aşadar, atunci când nu se impune să porţi pantofi cu toc, alege altceva în schimb. Nu fă excese doar de dragul de a arăta mai bine pentru că până la urmă tot tu o să suferi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *