Greşeli pe care să le eviţi atunci când îţi faci părul

By on October 3, 2016
0 0 0 No comments

E timpul să îţi corectezi greşelile pe care le faci atunci când iţi aranjezi părul pentru a avea o coafură perfectă. Citeşte mai departe câteva sfaturi de care ar trebui să ţii seama atunci când te coafezi

Te încurci cu prea mult păr deodată

Petrece o după-amiază într-un salon şi vei observa că profesioniştii întotdeauna îţi vor despărţi părul în şuviţe înainte să se apuce de treabă. Motivul? Este mult mai uşor să concentrezi căldura uscătorului asupra unei mici secţiuni. Când eşti acasă, desparte părul în trei straturi, prinde-l cu o clama de par pe cel din mijloc şi apoi poţi să îl vopseşti sau să îl coafezi foarte uşor.

Să nu uiţi de rădăcini

Dacă vei acorda o atenţie sporită rădăcinilor atunci când vei aplica un produs care trebuie să îţi usuce părul, atunci vei avea un control mai mare asupra volumului. De asemenea, dacă vei avea grijă de rădăcini părul tău va deveni mult mai sănătos şi vei împiedica astfel efectul nedorit al căderii.

Folosirea unei perii nepotrivite

Foarte multe femei folosesc perii de păr nepotrivite ca mărime, de obicei întâmplându-se ca acestea să fie prea mici. Astfel, periile mai mari sunt recomandate pentru un păr lung, în vreme ce periile medii sau mici sunt potrivite pentru un păr mai scurt. Totodată, e bine de ştiut că periile medii sau mari îţi pot crea bucle moi, naturale.

Ai grijă ca părul tău să nu fie uscat

Părul tău răspunde mult mai bine unei coafuri atunci când e proaspăt spălat. De asemenea, e mult mai uşor să aplici diverse produse pe părul tău când acesta e ud. Există însă şi o excepţie de la această regulă, în cazul spray-urilor care te protejează de căldură – în aces caz este recomandat ca părul tău să fie uscat.

Nu fă exces de fixativ

Încearcă să nu foloseşti prea mult fixativ atunci când te coafezi fiindcă părul tău poate căpăta un aspect neplăcut, plat sau gras. Pentru a scăpa de acest lucru, citeşte cu atenţie eticheta produselor şi cumpără-le doar pe cele care se potrivesc cu tipă tău de păr. Fii sigură că produsele pe care le foloseşti se potrivesc texturii părului tău. În acest sens, dacă ai un păr mediu ca lungime şi foarte des, vei avea nevoie de un fixativ sau de o spumă care să îţi întărească şi să ridice rădăcinile. În cazul în care părul tău este mai rar, va trebui să pulverizezi fin asupra rădăcinilor.

Ai mare grijă cum îţi prinzi părul

Foarte multe femei au obiceiuri greşite atunci când vine vorba de prinsul părului la spate. Ţine minte să te fereşti de folosirea elasticelor sau clamelor din plastic care conţin metal. De asemenea, e greşit să îţi legi strâns părul atunci când este ud fiindcă astfel poţi rupe foarte multe fire.

*foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *