Sfaturi pentru ingrijirea ochilor

By on October 3, 2016
0 0 0 No comments

Este bine sa ne ferim de a duce mainile la ochi, spre a evita unele infectii ce pot surveni neasteptat. Ne vom feri si de curent care ne poate produce nevralgii si unele maladii ale ochilor.
Cearcanele, daca nu sunt congenitale, sunt consecinta oboselii, a lipsei de somn sau a unei proaste digestii sau se datoreaza unei defectuase functionari a ficatului sau rinichilor. Pentru ameliorarea aparitiei cercanelor se va tine o cura de detoxifiere, se vor consuma legume proaspete si sucuri, fructe, carote si morcovi, gulii verzi cu frunze cu tot, care au multe minerale si vitamine. In cazul in care ele persista ne vom adresa medicului.

Compresele ce se vor aplica pe ochi cu plantele enumerate anterior (albastrele sau musetel), ajuta atat ochii cat si la inlaturarea cearcanelor, cu conditia de a se stabili un echilibru intre odihna si alimentatie.

Sangele incarcat de acizi – prin consumul unor alimente grele fara un consum substantial de legume si fructe – devine mai inchis la culoare si se reflecta pe piele si in cercanele care se intuneca la culoare si par mai adanci.

Dupa o cura de cruditati si legume ce contin vitamina A, rezultatul este spectaculos, culoarea sangelui fiind mai vie si mai deschisa, cercanele nu mai sunt intunecate si ochii au o stralucire intensa si clara.

Cum ne ingrijim ochii?

Ochii nostri nu sunt numai frumosi ci si pretiosi, fiindca prin ei, percepem vizual toata frumusetea naturii si a vietii, cu forma, coloritul si freamatul lor si cu binecuvantata lumina si caldura a soarelui.

Ochii sanatosi sunt limpezi, cu un iris luminos, cu o cornee curata (fara sa se vada forma vaselor subtiri de sange), cu pleoapele elastice si odihnite. Fiind foarte sensibili, ochii pot fi atacati de praf, gaze, ger, vant, de o lumina prea puternica sau prea slaba, insuficienta, de oboseala si de stari intens nervoase. Ei trebuie sa fie aparati cu grija de toate agresiunile ce pot surveni, spalati cu apa calduta sau cu ceai de albastrele, sau de musetel si, din cand in cand, cu o solutie de acid boric sau cateva picaturi de colir.

Ochelarii, care acum sunt la moda si au devenit un accesoriu de frumusete, prin diversitatea formelor si a culorii ramelor, sunt, in acelasi timp, un mijloc pentru remedierea defectelor de vedere. Medicul oculist este acela care va stabili exact ce numar de dioptrii trebuie sa purtam.

Multe femei nu suporta farduri la ochi si pe pleoape, facand alergii. Solutia este sau sa se renunte la ele sau sa se intrebuinteze farduri speciale antialergice. Demachierea se va face cu mainile curate, cu vata sau pansament steril, cu un lapte demachiant de calitate si potrivit tipului de ten. Pentru cel uscat se va intrebuinta laptele Bellatrix, pentru celelalte tenuri un lapte demachiant obisnuit.

Exista unele tenuri care nu suporta lanolina, cotata ca o grasime cu cele mai apropiate valente ale grasimii naturale ale epidermei umane. In aceste situatii, se vor intrebuinta demachiante pe baza de alte grasimi sau pur si simplu se vor folosi uleiul de masline sau de floarea soarelui. Se va evita machierea interiorului pleoapei inferioare, procedeu care se intrebuinteaza de catre actori la spectacole, pentru marirea ochilor (prin iluzie optica) si pe care unele tinere ii imita.

Unele creioane dermatografe produc umflaturi si inrosiri ale ochilor si pleoapelor. Se va sista intrebuintarea lor pana ce va trece iritatia. Daca totusi nu se poate renunta la fardarea ochilor, se va intrebuinta un tus lichid. Daca si acesta este iritant se va renunta la fardare, scopul fardarii fiind unul de ordin estetic.

*foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *