1. Nu înlocui spuma de ras cu gelul de duș atunci când te epilezi la duș!
Spuma de ras vine cu o textură mai bogată între lama de ras și piele, decât spuma lăsată de gelul de duș. Spuma bogată reduce cu mult procesul de frecare al pielii ce vine în contact cu lama de ras, prevenind astfel micile tăieturi sau crestături, în cel mai rău caz. Dacă pielea ta este foarte uscată sau tinde să devină iritată, încearcă un gel pentru ras – textura sa este mai densă, mai cosistentă decât a unei creme.
2. Nu aplica alte produse pe părul ud leoarcă!
În cazul în care dorești să obții ceea ce e mai bun din spuma ta preferată de păr, spray-ul cu efect de strălucire, sau gelul, folosește-le atunci când părul este încă umed sau când e complet uscat. Părul ud este mai puțin poros, deci e mai dificil pentru produsele de styling să atace șuvițele.
3. Ai grijă să-ți clătești dantura după ce bei vin alb!
Probabil știi deja că pigmenții dintr-un pahar Pinot Noir îi vor da danturii tale un aspect mai purpuriu, mai negricios (la fel și buzelor tale, și într-o zi proastă, și bluzei tale). Dar un vin alb proaspăt îți afectează, de asemeni, și zâmbetul. Vinurile albe sunt în general mai acide decât cele roșii; acidul ridicat atacă smalțul dinților. Prin urmare, după sau între gurile de vin pe care le iei, bea câte un strop de apă, pentru a reduce aciditatea din gură.
4. Nu purta prea mult make-up pe frunte!
Teoretic vorbind, obișnuiești ca să-ți miști fruntea. Prin urmare, dacă fruntea ta este acoperită de prea mult fard sau fond de ten, mai mult decât un strat subțire, machiajul tău va căpăta un aspect nu prea plăcut ochiului, din cauza liniilor sau ridurilor ce le afișează fruntea. Punctează-ți fața cu fond de ten numai pe obraji, bărbie și nas; apoi aplică orice alt produs cosmetic dacă dorești, într-un strat foarte subțire.
5. Potrivește-ți culoarea sprâncenelor cu culoarea părului!
Dacă aplici o vopsea care să-ți deschidă părul de două ori mai mult, vei dori să îți deschizi puțin culoarea sprâncenelor. În caz că vrei să-ți aplici o vospea cu mult mai închisă decât părul tău natural, poți opta să le dai și sprâncenelor tale o tentă mai închisă, sau chiar două. Folosește o periuță mică de dinți pentru a aplica aceeași culoare de vopsea ce ai folosit-o la păr. Elimină vopseaua de pe sprâncene prin ștergere, la fiecare cinci minute să vezi dacă ți se potrivește nuanța.
6. Pulverizeză-ți fața în timpul unui zbor lung!
Indiferent dacă te afli pe pământ sau în aer, pulverizarea cu ajutorul unui spray de față, usucă pielea, după ce apa se evaporează. Dacă optezi pentru un asemenea spray, asigură-te că are în componență glicerină sau aloe vera, ce blochează umiditatea și îți menține pielea hidratată.
7. Nu te panica dacă canalul de scurgere se înfundă cu firele tale de păr!
Ai observat că părul tău cade mai mult la duș, decât atunci când îl piepteni? Este normal ca o dată pe zi, să îți cadă circa 100 de fire de păr, ca mai apoi părul tău să se regenereze, cu excepția sfârșitului de vară, când pierzi mai mult păr decât ca în oricare perioadă din an. Când vremea e călduroasă, metabolismul este mai accelerat, făcând astfel ca firele de păr să crească mai repede. Când temperatura începe să scadă din luna Septembrie, părul ajunge la faza de creștere, apoi cade. Acum poate te confrunți cu acest proces din cauza expunerii la soare, vânt, clor și apă sărată.
8. Nu te epila pe picioare după ce ai stat vreme îndelungată în cadă și te-ai înmuiat!
După 15-20 de minute, apa face ca pielea să se încrețească și să se umfle, ceea ce înseamnă că lama de ras nu poate ajunge până la baza firului de păr. Pentru un rezultat mai bun al pielii: folosește lama de ras după cinci sau zece minute după ce ai ieșit din cadă, atunci când apa caldă ți-a înmuiat pielea și părul și a făcut-o mai netedă și mai catifelată.
9. Nu exagera cu tratamentele pentru piele!
Cum poți ști dacă o nouă loțiune tonică, cremă, demachiant sau exfoliant acționează conform așteptărilot tale? Este foarte simplu: Pielea ta arată mai bine, nu mai rău. Folosește un scrub sau o loțiune exfoliantă pentru a-ți curăța pielea de impurități, nu mai mult de o dată pe săptămână. Ia aminte că dacă aplici o loțiune de curățare a feței și îți lasă obrajii roșii, asta poate însemna că ai o alergie, cel mai adesea la parfumul acelui produs; de aceea e bine să optăm pentru produse destinate îngijirii tenului ce nu conțin parfum și păstrează Ph-ul natural al pielii.
10. Nu folosi parfumul în direcția părului!
Majoritatea parfumurilor conțin alcool, și determină uscarea părului. Dacă dorești să porți cu tine mireasma parfumului tău preferat, aplică doi trei stropi în palmă, bate din palme puțin ca alcoolul să se evapore apoi treceți degetele prin păr.
11. Nu te apropia prea tare de oglindă atunci când te pensezi!
Poți pierde perspectiva și sfârșești prin a lăsa prea mult spațiu între sprâncene. Cea mai frumoasă sprânceană începe de deasupra colțului interior al ochiului; o discrepanță prea exagerată poate creea un efect de adâncire interminabilă. Prin urmare, păstrează o oarecare distanță față de oglindă – cel puțin un picior distanță – și păstrează simetria sprâncenelor.
Ai obiceiul să bagi și să scoți periuța din tubul de rimel, iar apoi să repeți aceeași mișcare în mod consecutiv, crezând că astfel vei scoate mai mult produs?
Nu, nu se va întâmpla asta. Fiecare tub de mascara este conceput astfel încât atunci când scoți periuța, să o scoți cu o cantitate anumită de rimel, suficientă pentru a-ți realiza machiajul. Mai mult de atât, pompând periuța încontinuu, forțează aerul să intre înăuntru tubului, acesta se amestecă cu textura rimelului, iar la aplicarea acestuia pe gene, dispunerea se va face inegal. Pomparea periuței, poate fi motivul pentru care rimelul se murdărește.
12. Se întâmplă ca să îți freci încheieturile mâinilor imediat după ce ai aplicat parfumul?
Așa se obișnuia în general. Acest proces de frecare sporește interacțiunea dintre mireasma parfumului și uleiurile naturale ale corpului tău, ceea ce fac ca mireasma să se piardă.
Crema ta de față prezintă o textură prea bogată?
Dacă ești ca celelalte femei și ai un ten mixt, nu e nevoie să folosești o cremă foarte densă. Excesul de ulei al unor creme de genul îți pot încărca porii, și într-un fel sau altul, îți afectează tenul, chiar dacă nu ai probleme cu acneea. Cel mai bine alege să aplici crema doar pe conturul feței sau păstreaz-o pentru zilele reci de iarnă sau când zbori cu avionul (când pielea tenului este epuizată și deshidratată).
13. Îți exfoliezi tenul prea des?
Trebuie să te dezobișnuiești de acest obicei deoarece cu cât îl practici mai des, cu atât pielea va deveni mai iritată, și mai uscată. În acest fel, ai tendința să folosești cât mai multe produse cosmetice pe bază de ulei, precum creme cu o consitență mai grasă, uleiuri hidratante pentru ten și altele de genul, ca în final, să ajungi la rezultatul unui ten gras și acneic. Exfolierea o dată pe săptămână este suficientă.
14. Nu îți peria părul când este ud!
Ar trebui să îți descâlcești părul imediat după ce îl speli, dar folosește un pieptene cu dinții mari. Acesta, datorită expunerii dinților, alunecă cu mult mai ușor prin păr și nu ți-l rupe.
15. Îți rănești unghiile atunci când le pilești?
În cazul în care nu cresc și se crapă adesea, probabil este momentul în care să te gândești în a schimba modul în care îți faci manichiura. Folosește o bucată mică de șmirghel, ce este realizat pe bază de pietriș fin, ceea ce înseamnă că este destul de delicat cu unghiile tale. Pilele pe bază de cristal sunt bune, dar nu folosi nici una pe bază de metal, pentru că sunt prea dure. Nu uita să pilești unghia în conformotitate cu forma cuticulei, pentru că asta este forma unei unghii care are șanse mai puține să se rupă.
16. Folosești prea multe produse de coafat?
Dulapul unui salon de coafură conține tot timpul peste 50 de tipuri diferite de loțiuni, spume de păr, fixative și geluri de păr. Dacă nu ai ști despre ce e vorba aici, ai spune că mai degrabă este un salon pentru nu mai știu ce operații ciudate aplicate părului. Dar aici nu vorbim de experimente testate pe părul tău…pentru că nici unul din produsele precizate mai sus nu vor funcționa precum te aștepți. Dacă ești ca majoritatea femeilor, asta trebuie să fie, îți supra încarci părul, aplicându-i straturi întregi de produse cosmetice de la rădăcini până la vârfuri. Nu e nevoie să aplici tot felul de tratamente rădăcinilor părului tău, pentru că acestea se hrănesc deja cu uleiul natural al scalpului; produsele în plus nu vor face decât să îți îngreuneze părul, făcându-l să arate neîngrijit și dezhidratat.
17. Ți-ai ales batonul corector nepotrivit tenului tău?
Încerci cumva să maschezi cercurile negre din jurul ochilor cu un baton iluminator mai deschis decât nuanța tenului tău? Probabil de asta dai impresia de ochi care se ʺholbeazăʺ. Makeup artistul recomandă folosirea unui baton corector de aceeași nuanță cu fondul tău de ten. Nuanța corectă va ascunde foarte bine umbrele, și în plus, cu ajutorul particulelor iluminatoare, ochii tăi vor căpăta un efect de luminozitate.
18. Evita sa iti vopsesti parul prea des!
Nu îți vopsi tot părul imediat cum observi că a părul tău a început să crească puțin și deja ți se văd rădăcinile în culoarea lor naturală! Dacă faci acest lucru, noua nuanță de vopsea, va da părului tău un aspect mai întunecat (dacă mai adaugi culoare) sau mai deschis ( dacă adaugi decolorant) față de restul părului tău. Cel mai simplu e să te limitezi doar în a-ți vopsi părul proaspăt crescut, adică rădăcinile.